Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare ledningssystem

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 6 April 2023

Vi söker en positiv, strukturerad person med passion för att lösa tekniska utmaningar och en önskan om att bidra till Sveriges säkerhet.

Avdelningen levererar ledningssystem både till det svenska flygvapnet och till kunder utomlands.

Din roll

Du kommer primärt att jobba med det svenska ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning. Rollen innebär att du kommer vara en del av vårat mjukvaruteam och tillsammans med övriga medlemmar utveckla nya funktioner och förbättringar i mjukvaran och integrera den i systemet. Arbetet sker i nära samarbete med vår kund där vi har en kontinuerlig dialog kring bedömning och planerering av ärenden till olika releaser. Vi prioriterar kvalitet och tillförlitlighet i våra system och leveranser.

Du kommer att samarbeta med engagerade, kunniga medarbetare i vår organisation, som kännetecknas av ett öppet positivt klimat, engagemang och kontinuerlig personlig utveckling.

Du kommer att jobba i miljöer avsedda för försvarshemlig information vilket innebär att majoriteten av arbetet sker på plats på kontoret tillsammans med kollegorna.

Din profil

Vi söker dig som har en passion och förmåga att utveckla högkvalitativa mjukvarulösningar. Vi värdesätter att du är strukturerad i ditt arbetssätt och har goda sociala egenskaper. Du samarbetar väl med andra men kan även jobba självständigt och ta initiativ.

Din bakgrund är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom datavetenskap, teknisk fysik eller närliggande område.

Krav

  • Du har goda färdigheter i minst ett programmeringsspråk
  • Du har grundläggande kunskap om hur versionshantering fungerar (Git/Svn/CVS/etc.)
  • Du har grundläggande kunskaper i att arbeta med Linux
  • Du har goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift

Meriterande

  • Du har kunskaper i Java eller Ada
  • Du har goda kunskaper i Linux (Bash, rpm-paket, nätverk)
  • Du är van vid att arbeta i flera olika programmeringsspråk/ramverk och lär dig snabbt nya
  • Du har erfarenhet av säkerhetskritisk programvaruutveckling
  • Du har intresse eller erfarenhet av flygdomänen

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.