Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare ledningssystem

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 3 July 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Avdelningen levererar ledningssystem både till det svenska flygvapnet och till kunder utomlands. Du kommer primärt att jobba med det svenska ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning. Rollen innebär att du kommer vara en del av vårat mjukvaruteam och tillsammans med övriga medlemmar utveckla nya funktioner och förbättringar i mjukvaran och integrera den i systemet.

Arbetet sker i nära samarbete med vår kund, där vi har en kontinuerlig dialog kring bedömning och planerering av ärenden till olika releaser. Vi prioriterar kvalitet och tillförlitlighet i våra system och leveranser.

Du kommer att jobba i miljöer avsedda för försvarshemlig information vilket innebär att majoriteten av arbetet sker på plats på kontoret tillsammans med dina kollegorna.

Din profil

Vi söker dig som har en passion och förmåga att utveckla högkvalitativa mjukvarulösningar, så väl med hänseende på kodkvalitet som användbarhet. Vi värdesätter att du är strukturerad i ditt arbetssätt och har goda sociala egenskaper. Du samarbetar väl med andra men kan även jobba självständigt och ta initiativ.

Din bakgrund är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom datavetenskap, teknisk fysik eller närliggande område.

Krav

 • Goda färdigheter i minst ett programmeringsspråk (C/C++, Java, ADA, C#)
 • Goda kunskaper om datastrukturer, operativsystem och databaser
 • Grundläggande kunskaper i att arbeta med Linux
 • Grundläggande kunskap om hur versionshantering fungerar (Git/Svn/CVS/etc.)
 • Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av system för behandling av stora datamängder
 • Kunskaper i Java / Ada
 • Goda kunskaper i Linux (Bash, rpm-paket, nätverk)
 • Vana vid att arbeta i flera olika programmeringsspråk/ramverk och förmåga att snabbt läga sig nya
 • Erfarenhet av säkerhetskritisk programvaruutveckling
 • Intresse eller erfarenhet av flygdomänen

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.