Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruutvecklare med embedded-bakgrund till Giraffe 1X

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
11 June 2022
Apply for this job!

Vi söker en person som kan bygga vidare på radarns självdiagnostik funktion. Självdiagnostik funktionen rapporterar information relevant för förebyggande underhåll och fel som har uppstått. Informationen görs tillgänglig för operatören så att radarn kan fortsätta uträtta sitt uppdrag 24 timmar om dygnet.

Giraffe 1X SW/FW-teamet utvecklar större delen, och integrerar resten, av programvaran i Saabs Giraffe 1X-radar.

Din roll

Som mjukvaruutvecklare i Giraffe 1X SW/FW-teamet kommer du att arbeta mestadels i Java på en Linux-plattform. Till en början kommer du att vidareutveckla vår underhållslösning som föreslår rätt åtgärder i rätt tid och varnar operatören för potentiella risker. Data från ansluten hårdvara måste samlas in, utvärderas och presenteras för en operatör. Förutom operatören behöver även utvecklingsteamet data vid felsökning och för att kunna förbättra systemet.

Du kommer att vara den personen som ser till att operatörer och utvecklare har den data de behöver för att se till att radarn är så tillförlitlig som möjligt.

Dina huvudarbetsuppgifter börjar med att:

  • Samla in information från radarn och de omgivande stödsystemen (AC/DC-omvandlare, kraftenheter, m m)

  • Se till att fel- och underhållsinformation når operatören

  • Hålla koll på underhållsåtgärder och informera operatören när det är dags för service

Din profil

Vi tror att du är nyfiken och alltid har blicken riktad framför dig. När andra väntar på instruktioner prövar du redan möjliga lösningar. Eftersom vi är ett litet team med ett brett ansvar tror vi att du uppskattar

frihet under ansvar och har ett driv i att ta ledning för ditt eget huvudansvar. Samtidigt behöver du se till att resten av teamet hänger med.

Erforderliga färdigheter:

  • Kunskap om Linux-system

  • Interface:a extern hårdvara genom industriella gränssnitt (som UART/I2C/SPI-lösningar, anpassade protokoll, m m)

Önskad kompetens:

  • Java/C/C++

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle