Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare med fokus på inbyggd SW i marina ledningssystem till Saab i Järfälla, Stockholm

Järfälla, Sweden
Closing date: 10 December 2022

Din roll

Du kommer ingå ett mjukvaruutvecklingsteam med fokus på inbyggda system här hos oss på affärsenheten Combat Systems i Järfälla (Stockholm). Teamets fokus är det marina ledningssystemet 9LV.

Här får du chansen att vara delaktig i hela utvecklingsprocessen, från kravanalys och design till implementation, integration och test. Dina arbetsuppgifter kommer vara varierande och kan innefatta allt från drivrutiner till operativsystem samt applikationsmjukvara.

Du gillar att arbeta i team och söker information självständigt samtidigt som du delar din kunskap och erfarenheter med andra. Du vill få saker klara och du ser till att skaffa förutsättningar för att driva uppgifter i mål. Du tar ett helhetsansvar d.v.s. ser till att det du designat fungerar i en omgivning.

I denna roll kan det förekomma resor, framförallt inom Sverige, men även utomlands.

Din profil

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet inom utveckling av inbyggda system. Du bör i grunden ha minst högskoleutbildning och gärna med inriktning mot mjukvara i kombination med hårdvara. För tjänsten krävs kunskap inom:

 • Inbyggda system
 • C, C++ och Python
 • HW/SW-integration

Det är meriterande med kunskap inom:

 • Elektronik, elscheman
 • Mätinstrument
 • Linux
 • Docker
 • Ethernet
 • Mjukvaruarkitektur
 • Ledarskap
 • Systems Engineering

Tjänsten innebär att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som kännetecknas av våra värderingar kunnande, förtroende och vilja samt står bakom vår vision ”It´s a human right to feel safe”.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Mjukvarusektionen Embedded SW består av ca 16 mjukvaruutvecklare. Vi tillhör hårdvaruutvecklingsorganisationen och arbetar tätt tillsammans med system-, elektronik- och mekanikingenjörer för att leverera militära siktes- och eldledningssystem i världsklass. I dagsläget har vi tre olika team kopplade till tre olika produkter (UTAAS, Trackfire RWS och 9LV) men hjälps åt och drar fördelar av varandras styrkor.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.