Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare som letar efter nya utmaningar sökes

Linköping, Sweden
Closing date: 12 June 2023

Din roll

Vill du arbeta i ett kompetent team och få vara med att utveckla spännande och viktiga produkter? Saab ligger i teknikutvecklingens framkant och här tar vi fram avancerade försvarssystem. Nu behöver vi utöka vårt team med dig som vill vara med och göra skillnad för vår gemensamma säkerhet genom att utveckla dagens och morgondagens stridsflyg.

Som system/mjukvaruingenjör hos oss finns det goda möjligheter att utvecklas. Man kan t.ex. fördjupa sig i mer forskningsnära utveckling eller via kopplingar mot universitet. Här finns även stor möjlighet till att bredda sig. Saab har ett brett kursutbud som omfattar allt från mjukvara/system, till direkt hårdvara och flygteknik, samt mjukare aspekter som t.ex. tekniskt ledarskap. Karriärmöjligheterna är goda och intern rörlighet uppmuntras. På Saab kan man jobba länge och ändå ha mycket varierande arbetsuppgifter.

Teamen är stabila och har gott ledarskap både tekniskt och från chefshåll. Kulturen genomsyras av ett seriöst, långsiktigt och förtroendebaserat arbetssätt och vi har mycket kul tillsammans med fika, teambuildingaktiviteter och AW.

Din profil

Vi söker dig som är erfaren inom system- och mjukvaruarbete. Här finns möjlighet att vara med i hela kedjan från kravformulering tillsammans med kund och piloter, till design och implementation. Systemarbetet syftar till att utveckla delsystem som bidrar till flygplanets taktiska förmåga, vilket görs i nära samarbete med angränsande team. Mjukvaruutvecklingen sker agilt i scrumteam. Vi använder huvudsakligen modern C++ men kunskaper i andra programspråk och verktyg är meriterande. Vi söker både dig som gillar att jobba med apparatnära systemutveckling och dig som föredrar ren mjukvaruutveckling med moderna verktyg (som t.ex. CLion, git och tredjepartsprogramvara). Vi testflyger funktioner i simulatorer och riggar för att säkerställa att mjukvaran fungerar när flygplanet är redo att flyga och utföra uppdrag.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Våra sektioner är:

Ruttplanering:  Här bygger du systemet som hanterar uppdraget och som ger stöd till piloten för att utföra det på ett säkert och effektivt sätt.

Kommunikation och Datalänkar: Här bygger du funktionalitet för att via radio koppla ihop flygplan med andra system med både tal- och datatjänster för att underlätta samverkan i förband.

Sensorfusion och Taktisk Styrning: Här fusionerar vi den tillgängliga informationen för att ge piloten en entydig och tillförlitlig lägesbild för taktisk användning.


Kontaktinformation:

Erik Kindgren, områdeschef 0734-374812

Agnieszka Johansson, sektionschef 0734-181039
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.