Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruutvecklare som vill utveckla och förbättra utvecklingsmiljöerna för JAS39 Gripen

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Din roll

Vi söker nu ett antal mjukvaruingenjörer som kommer bli en del av ett team som bla ansvarar för utvecklingsmiljöer samt funktionsutveckling av olika avionikfunktioner i JAS 39 Gripen.

Det finns många olika delar att jobba med inom området - var du passar bäst beror mycket på dina kunskaper och tidigare erfarenheter.

Några exempel på uppgifter:

 • Utveckling av verktyg & förbättring av våra utvecklingsmiljöer
 • Kravställning
 • System Design
 • Programmering (objektorienterad)
 • Verifiering & Validering

Din profil

Vi söker olika kompetenser och har därför möjlighet att skräddarsy en tjänst åt dig utifrån vad du vill och vilka erfarenheter du har med dig. Antingen befinner du dig i början av din yrkeskarriär eller så har du kommit en bit på vägen - vi söker både juniora och mer seniora kollegor. Vi ser dock att du har någon form av programmeringsutbildning med dig in i rollen. Har du hunnit skaffa dig utvecklingserfarenhet av komplexa system och har erfarenhet av flygande programvara, eller andra säkerhetskritiska system så är det positivt.

Vi är ett globalt företag med engelska som koncernspråk och därför behöver du vara bekväm med att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen tror vi att du behöver:

 • Vara noggrann och kommunikativ
 • Trivas med att lösa uppgifter i team, men är även vara trygg med din egen kompetens
 • Vara snabb med att sätta dig in nya situationer
 • Våga fråga
 • Sprida positiv energi och komma med förslag på förbättringar
 • Gilla ordning och reda samt processer

Vi erbjuder en kontinuerlig utveckling genom utbildning och kompetensöverföring från dina kompetenta och erfarna kollegor.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Befattningarna kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Välkommen med din ansökan!