Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruutvecklare till HMI

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 August 2022
Apply for this job!

Nu har du chansen att vara med att skapa en arbetsmiljö av yttersta världsklass för framtidens piloter!Vi söker mjukvaruutvecklare till området Gripen E Human Machine Interaction. Här utvecklar vi ett nytt presentationssystem som ger piloten rätt information, situation awareness, i varje situation.

Din framtida utmaning

Som utvecklare hos oss kommer du ingå i ett agilt team med uppgift att utveckla användargränssnittet till framtida versioner av flygplanet Gripen. Vi jobbar med att definiera koncept samt implementera den kod som ska integreras i flygplanet. Vi tror att du har ett stort intresse för mjukvaruutveckling och gillar att lösa tekniska problem.

Som person är du en lagspelare och delar gärna med dig av kunskap till dina kollegor. Intresse för ux och grafisk design är meriterande och kommer underlätta i ditt arbete.

Din Profil

  • Vi tror att du känner dig bekväm med programmering i C++ eller C#, gärna med erfarenhet av WPF.
  • Vi tror att du har ingenjörsutbildning med mjukvaruinriktning.
  • Vi tror att du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du en lagspelare och delar gärna med dig av kunskap till dina kollegor. Intresse för ux och grafisk design är meriterande och kommer underlätta i ditt arbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.