Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare till Saab i Karlskoga

Karlskoga, Sweden
Closing date: 1 September 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som mjukvaruutvecklare kommer du arbeta med utveckling av produkter inom Saab Dynamics affärsenhet Missile Systems. Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av våra framtida produkter samt för underhåll av vår befintliga produktportfölj.

Tjänsterna vi erbjuder har en stor variation och ett brett spektrum av mjukvaruutveckling på många nivåer. Vi utvecklar allt ifrån små inbyggda realtidssystem, till stora grafiska planeringssystem. Vi har många nya projekt på gång vilket medför stora utmaningar med spännande och varierande arbetsuppgifter. Många av våra utvecklare jobbar hårdvarunära och tätt tillsammans med andra discipliner inom Saab. Discipliner så som Elektronik- och Systemingenjörer.

Saab Dynamics är en del av Saab AB som erbjuder en bredd i teknik och kontaktytor som är utöver det vanliga. Vår verksamhet syftar till att stärka Sveriges och Europas försvar för att vi ska vara trygga.

Om du dessutom söker en arbetsplats där du har roligt på jobbet, då är detta definitivt något för dig!

Din profil

Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet som hårdvarunära mjukvaruutvecklare med goda kunskaper inom C/C++, samt goda kommunikativa färdigheter i både svenska och engelska. Meriterande är även erfarenhet av verktyg och tekniker som t.ex. UML, Linux, Ada, Qt, git, Jenkins, bash och Python. Har du även tidigare erfarenhet av inbyggda system och reglerkunskaper är det meriterande.

Tycker du om att samarbeta, men kan också arbeta självständigt och ta egna initiativ i ditt arbete när det behövs? Är du ansvarsfull och delar gärna med dig av dina kunskaper? Då är du den vi söker!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här