Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare till Saab T&S!

Huskvarna, Sweden
Closing date: 3 March 2024

Älskar du programmering och vill arbeta med spännande teknik i ett sammansvetsat team?  Vi söker nu engagerade mjukvaruutvecklare till vårt team på Saab T&S!

På Training & Simulation utvecklar vi dagens och framtidens modernaste och mest avancerade militära träningssystem. På Windows & Apps har vi ett stort fokus på mjukvara och befinner oss i hjärtat av Training & Simulation. För att lyckas med vårt uppdrag är vi dedikerade till att arbeta i teknikens framkant och möjligheten att utveckla din egen tekniska kompetens är stor.

Din roll

På Winows & Apps finns det tre tvärfunktionella mjukvaruteam samt en del övergripande roller. Excon-teamet utvecklar Windowsapplikationer, Apps-teamet utvecklar mobilappar på Android-plattformen och Blended-teamet utvecklar applikationer där den verkliga och den virtuella världen möts. Här har du med andra ord möjlighet att jobba med och utveckla presentation av data, analysverktyg, militära simulatorer, 3D grafik och kamerateknik m.m. på flera olika plattformar så som Windows, Android eller embedded Linux.


En vanlig dag kan börja med ett standup-möte där teamet pratar om pågående arbete och eventuella hinder. Dagen fortsätter med varierande arbetsuppgifter där vi individuellt eller som ett team löser våra uppgifter. Arbetet sker med en blandning av beprövade och moderna verktyg. Mjukvaruutvecklingen sker främst i C++, C# och Java. Vi nyttjar även moderna spelmotorer såsom Unity för att visualisera 3D världar.


Den första tiden kommer du att ha en mentor som hjälper dig att komma igång och bekanta dig med vår kodstruktur och arbetskultur. Mentorn är tillgänglig för att besvara alla dina frågor och finns för att skapa en så bra start som möjligt för dig.

Din profil

Har du ett intresse för mjukvaruutveckling och är redo att lära dig mer och utvecklas är du den vi letar efter. Vi tror att du är fokuserad, kommunikativ och prestigelös. Dessutom värdesätter du teamet och har en god samarbetsförmåga, trivs med att sprida kunskap och bidra med nya idéer.


För att lyckas i rollen tror vi att du har:

  • En relevant högskoleutbildning inom mjukvaruutveckling eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Vi söker både dig som är nyexaminerad och dig som jobbat flera eller många år. Vi är måna om att du hittar en plats i organisationen där du känner att du kan utvecklas och bidra till verksamheten. Då vi inom området har en stor teknisk bredd finns goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och både personlig samt professionell utveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation, en affärsenhet inom Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Du kommer att vara en del i Training & Simulations Live Training organisationen, och du kommer att tillhöra Windows & Apps. Vi kommer välkomna dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Om du vill läsa mer om Saab kan du göra det här.

Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, och som är en förutsättning för vår framtida utveckling. Vi arbetar därför aktivt med vår värdegrund som du kan läsa mer om här. På Saab får du naturligtvis möjlighet att påverka din karriärutveckling baserat på dina intresseområden.

Är du redo och vill vara en del av den här spännande utmaningen? Urvalsarbete och intervjuer pågår kontinuerligt, så skicka din ansökan så snart som möjligt!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggare samhälle.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.