Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Modellering och Simulering inom Flygteknik med fokus på kollisionsundvikning

Location
Linköping, Sweden
Closing date
4 March 2021
Apply for this job!

Vi behöver förstärkning inom DAA (Detect and Avoid), vilket primärt täcker kollisionsundvikning mellan flygplan.

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta i team och bli involverad i utvecklingsprojekt för kollisionsundvikningssystem för såväl existerande som framtida obemannade flygplan, och ha kontaktytor med många olika avdelningar och teknikområden inom Saab samt med externa partners i nationella och internationella projekt.

Vi har ett antal sameuropeiska projekt pågående parallellt inom DAA, bland annat flera SESAR projekt, vilka primärt syftar till utvärdering av DAA för obemannade flygplan ur operationellt och säkerhetsmässigt perspektiv. Säkerhetsmässigt analyseras systemets förmåga att förhindra kollisioner genom att bygga statistiskt underlag med miljontals simuleringar. Operationellt bedöms systemet utifrån sina egenskaper att passa in med de befintliga procedurer och system som idag används av flygtrafikledare och piloter för att undvika konflikter och kollisioner.

Under uppstart har vi ett projekt som syftar till att ta fram en prototyp för ett DAA system för obemannade flygplan. Prototypen är tänkt att integreras i simulatorer för att utvärderas prestandamässigt samt på olika typer av flygplan för att testas i sin rätta miljö. Samtliga pågående projekt stödjer den standardisering inom EUROCAE som SAAB för tillfället leder.

Vi söker dig som vill bli en del av vårt nuvarande team och verka i en bred roll som innefattar såväl utveckling som kravhantering, verifiering, flygprov och standardisering i en dynamisk internationell miljö med teknik på framkant.

Den du är idag

Du är nyexaminerad civilingenjör eller så har du arbetat några år som ingenjör. Du har läst många kurser inom reglerteknik och programmering och är vass på strukturerad utveckling med MATLAB/SIMULINK. Du är analytiskt lagd med känsla för mekanik och fysik.

För att lyckas i din roll behöver du också kunna bygga relationer. Du förstår behovet av att vara kreativ genom att kommunicera, initiera och hantera förändringar. Du kan uppvisa ett starkt personligt ledarskap och självkännedom med ledstjärnor som uthållighet, flexibilitet och beslutsamhet. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.Du tycker även det är viktigt att vara med och bidra till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Placeringsort är Linköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik och Vapenintegration är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena: aerodynamik, flygmekanik och flygprestanda, styrsystem, flygteknisk och systemteknisk vapenintegration samt navigationssystem för bemannade och obemannade flygplan. Vårt område är uppdelat på 16 sektioner och har totalt ca 200 medarbetare.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag 2021-03-05.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här Läs mer om oss här


If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.