Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Modellkonstruktör Vindtunnel

Linköping, Sweden
Closing date: 24 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Har du en passion för flyg och konstruktion? Vill du vara med och utveckla framtidens aerodynamiska lösningar? Vi söker nu en modellkonstruktör som arbeta med vindtunnelprov. Modellkonstruktörens roll är bred och innefattar både ett tekniskt kunnande och ansvar samt förvaltande av ett stort kontaktnät både internt externt. Du kommer att ha en central roll i design, konstruktion och beställning av nya modelldelar och ha löpande kontakter med Saabs underleverantörer för modelldelar tillsammans med inköpsavdelningen. Gripen-plattformen är naturligtvis en stor del av vårt arbete.

Du kommer i tillägg till konstruktionsansvaret att vara ansvarig för transporten av modellerna till testplatsen i enlighet med gällande regler och att stödja vindtunnelpersonalen på plats med uppbyggnaden av modellen före testning. Efter testet är du ansvarig för hemtransport, ankomstkontroll och nödvändigt underhåll av modellerna tillsammans med Saabs modellmekanik. Att kontinuerligt uppdatera processerna och metoderna kommer att vara en naturlig del av ditt arbete. Arbetet utförs huvudsakligen i CATIAV5 och i Saabs VPM-system ENOVIAV5.

Du kommer att tillhöra Aerodynamiksektionen på Saab Aeronautics som har huvudansvar för allt aerodynamiskt arbete för Saab vilket innebär komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter. Du kommer att vara del i en utvecklande och kreativ arbetsmiljö med stor kompetensbredd. Forskningsprojekt och universitetssamarbeten är en naturlig del i att ytterligare utveckla vår spetskompetens inom aerodynamisk formgivning och designoptimering. Förutom ett närvarande ledarskap kommer du även att få en egen mentor som tillsammans med dig säkrar en bra start på Saab.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom design, mekanik eller liknande, alternativt motsvarande erfarenhet. Det är meriterande om du har god konstruktionsvana sedan innan, men du kommer även långt på ett stort intresse för konstruktion. Tycker du om programmering och har grundläggande kunskaper i Matlab är det meriterande. För dig som är intresserad av ledarskap och/eller projektledning finns även möjlighet för dig att utvecklas inom det.

Du som söker bör ha ett genuint intresse för flyg och en väl utvecklad analytisk förmåga. Du drivs av att förbättra och utveckla befintliga processer och metoder samt har en entusiastisk och positiv inställning som smittar av sig på dina kollegor. Uthållighet och förmågan att generera energi är centrala egenskaper hos dig och du trivs bra i att samarbeta med andra. Tycker du om att resa finns också många goda möjligheter att göra det inom tjänstens ramar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.