Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Modellkonstruktör Vindtunnel

Linköping, Sweden
Closing date: 20 February 2023

Din roll

Vi letar efter en strukturerad person som vill arbeta med konstruktion och modelldesign för Vindtunnelprov. Modellkonstruktörens roll är bred och innefattar både ett tekniskt kunnande och ansvar samt förvaltande av ett stort kontaktnät både internt och externt SAAB. Du kommer att ha en central roll i design, konstruktion och beställning av nya modelldelar och för löpande kontakter med SAABs underleverantörer för modelldelar tillsammans med inköpsavdelningen. Gripen-plattformen är naturligtvis en stor del av vårt arbete.

Du kommer i tillägg till konstruktionsansvaret att vara ansvarig för transporten av modellerna till testplatsen i enlighet med gällande regler och att stödja vindtunnelpersonalen på plats med uppbyggnaden av modellen före testning. Jobbet innebär en viss mängd resor.

Efter testet är du ansvarig för hemtransport, ankomstkontroll och nödvändigt underhåll av modellerna tillsammans med SAABs modellmekanik. Att kontinuerligt uppdatera processerna och metoderna kommer att vara en naturlig del av ditt arbete. Du har ett äkta flygintresse kombinerat med en väl utvecklad analytisk förmåga. Din önskan att förbättra det som redan är bra idag är en stark drivkraft inom dig. Din entusiasm och samarbetsvilja är något du gärna sprider till dina nya kollegor. Driv, uthållighet och förmågan att skapa positiv energi är kärnvärden för dig.

Din profil

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom mekanisk design (eller motsvarande erfarenhet). Arbetet utförs huvudsakligen i CATIAV5 och i SAAB:s VPM-system (ENOVIAV5). Det är fördelaktigt med grundläggande kunskaper i Microsofts Office-paket och MATLAB. Intresset för ledarskap och/eller erfarenhet av projektledning är ytterligare en fördel.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer att bli en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Din nya tjänst är placerad på Aerodynamiksektionen på Saab Aeronautics. Sektionen har huvudansvar för allt aerodynamiskt arbete för Saab vilket innebär komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter.

Du kommer att vara del i en utvecklande och kreativ arbetsmiljö med stor kompetensbredd. Forskningsprojekt och universitetssamarbeten är en naturlig del i att ytterligare utveckla vår spetskompetens inom aerodynamisk formgivning och designoptimering. Förutom ett närvarande ledarskap kommer du att få en egen mentor som tillsammans med dig säkrar en bra start på Saab.

Placeringsort är Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.  

Intresserad? Ansök nu – din framtid är här!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.