Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Montör Testsystem

Huskvarna, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Montör Testsystem

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som montör inom gruppen Test Equipment Hardware kommer du arbeta i en sektion som utvecklar, designar och tillverkar testutrustningar som används för kravverifiering, systemtester och produktionstester.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Utifrån ritningsunderlag montera kablage, testrack och adaptrar
  • El-kopplingar
  • Löda och montera kretskort
  • Montera mekaniska fixturer och utrustning
  • Integrera och felsöka utrustning och produkter
  • Montera prototyp-produkter, både mekaniska och elektriska

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom planörer, konstruktörer, programmerare, chefsingenjörer, produktionspersonal och inköpare.

Din profil

Vi tror att du som trivs bäst i denna roll är en kreativ lagspelare som uppskattar struktur och god kommunikation.

Du är nyfiken på ny teknik och trivs i en miljö som kännetecknas av vår kultur av nyfikenhet, tillit och lagarbete. Du står bakom vår vision ”It´s a human right to feel safe!”.

I rollen ser vi gärna att du har:

  • Gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet inom lödning
  • Erfarenhet av att bygga kablage
  • Kunskaper inom ritningsläsning

Som person tycker du om att arbeta med varierande arbetsuppgifter med snabba omställningar. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer.

Arbetet erbjuder stor variation så du ska uppskatta att lära dig nya saker inom olika områden.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att få träffa dig!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.