Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Montör Testsystem

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
30 July 2021
Apply for this job!

Vad du blir en del av

Avionics Systems, en del av Saab som erbjuder sina kunder styr- och reglerelektronik för flygsäkerhetskritiska och taktiska system samt, elektromekaniska aktuatorer och displaysystem.

Sektionen du kommer arbeta i är en del av linjeorganisationen och heter Test Equipment and Verification. Vi förser alla Avionics projekt med testutrustning som kan användas för kravverifiering, systemtester och produktionstester. Vi utvecklar, designar och tillverkar testutrustningar, både hårdvaran och mjukvaran. Inom gruppen finns det montörer, planörer, konstruktörer och mjukvaruutvecklare.

Din framtida utmaning

Som Montör Testsystem blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • Utifrån ritningsunderlag montera kablage, testrack och adaptrar
  • El-kopplingar
  • Löda och montera kretskort
  • Montera mekaniska fixturer och utrustning
  • Integrera och felsöka utrustning och produkter
  • Montera prototyp-produkter, både mekaniska och elektriska

Avionics har en bred produktportfölj och som montör av testsystem så behöver du vara nyfiken på ny teknik som kan användas i testsystemen. Vi bygger utrustningar för alla våra produkter och exempel på områden du kommer att komma i kontakt med är flygplanselektronik, optik, elektromekaniska system och hydrauliska system.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom planörer, konstruktörer, programmerare, chefsingenjörer, produktionspersonal och inköpare.

Arbetet ger en bred förståelse för Avionics verksamhet, från utveckling till produktion.

Den du är idag

För den här rollen behöver du ha en bakgrund inom elektronikmontering. Det är meriterande om du har en utbildning på gymnasial nivå eller liknande inom el, teleteknik, styr och reglering. Du ska även ha erfarenhet av lödning, gärna enligt standard IPC-610

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer.

Arbetet erbjuder stor variation så du ska uppskatta att lära dig nya saker inom olika områden.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.