Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Montörer till Mek & Prototypverkstad

Linköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Mekanik och prototypverkstaden är en del av Aeronautics Fighter Production. Avdelningen ansvarar för serie- och prototyptillverkning av mekaniska detaljer i huvudsak till JAS 39 Gripen. Du blir en del av den mekaniska verkstaden som idag består av 24 medarbetare och ett stödteam med produktionstekniker, produktionsstyrare och kvalitetsingenjörer.

I din roll som montör innebär det att du tillsammans med andra i ditt team arbetar med serietillverkning, fåstyckstillverkning och olika typer av prototyper. Arbetet består huvudsakligen av montering, tätning, maskinbearbetning och montering av lager och bussningar. Även större detaljer förekommer med arbetsmoment som tex nitning. Arbetsuppgifterna är mycket varierade och teamet ansvarar för tillverkning, leveranser och kvalitet av detaljerna. I rollen som montör tillverkar du mekaniska sammanställningar efter ritningar, som är i huvudsak i 3D format. Tjänstens arbetstid är dagtid och är placerad i Tannefors, Linköping.

Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och har en vilja att utvecklas i din roll som montör!

Din profil

Rollen innebär ett dagligt samarbete och kommunikation med andra, så du bör vara serviceinriktad och uppskatta att lösa problem. Som person ser vi att du är flexibel och ansvarsfull och har en god arbetsmoral. Viktiga personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, kreativitet och en positiv inställning.  Vi ser även att du är fingerfärdig och har bra fokus, då arbetsuppgifterna kan vara utmanande. Fortsättningsvis är du ansvarstagande och delar gärna med dej av dina kunskaper och erfarenheter inom teamet på bästa sätt.

Under den första tiden på arbetet får du en fadder som hjälper dig att utvecklas i din roll och kollegor som även fortsättningsvis hjälper och stöttar varandra dagligen!

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du;

  • Har ett sinne för kvalitet och ett öga för detaljer
  • Har fysiken och hälsan som krävs för ett jobb där du arbetar ståendes och i olika ställningar
  • Är en lagspelare som trivs med att jobba i team och är lätt att samarbeta med
  • Kan följa regelverk och instruktioner och har anlag att arbeta med händerna

Det är meriterande om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, alternativt har gått en industriteknisk utbildning eller motsvarande. Arbetet kräver att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har en god datorvana. Du innehar B-körkort.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Våra värderingar kan du läsa om här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!