Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Montör/Installationselektriker

Location
Arboga, Sweden
Closing date
31 August 2022
Apply for this job!

Montör/Installationselektriker

Vi söker flera nya medarbetare som trivs i en flexibel och varierad arbetsmiljö.

Din roll

Som montör/installationselektriker hos oss kommer du framförallt att arbeta med montage och installationer till våra projektleveranser. Vi bygger mestadels kundanpassade system vilket innebär att arbetsuppgifterna är varierande och utmanande. Våra vanligaste uppdrag är nybyggnationer eller ombyggnationer i t.ex containrar, fordon, lådor på vår verkstad men ibland även ute hos kunden.

Vanliga arbetsuppgifter

 • Installationer av mekaniska detaljer, enheter och kablage i olika plattformar t.ex containrar och fordon
 • Utföra el- och teleinstallationer i dessa plattformar
 • Förtillverkning av kablage(kraft- och signalkablage) samt enheter (fördelningsenheter, apparatlådor, elcentraler m.m)
 • Utföra erforderliga kontroller på utförda installationer för att säkerhetsställa kvalite och funktion
 • Eftersom uppdrag utförs både på vår verkstad och ute hos kund så kommer resor att förekomma.

Din profil

Vi söker dig som:

 • Har relevant erfarenhet eller utbildning inom montage eller elektriska installationer
 • Är flexibel i tankesättet och gillar varierande uppdrag
 • Är driven, ambitiös och har en stark åtagandekänsla
 • Har datorvana och kunskaper inom Officepaketet

Följande egenskaper eller kompetenser är meriterande

 • Behörighet inom elinstallationer
 • Tidigare ledarerfarenhet
 • Kompetens inom mekanisk bearbetning såsom svarv, fräs m.m.
 • Lödkompetens
 • Kontaktspressningskompetens

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en god förmåga att lösa problem och ha ett flexibelt tankesätt. Du är självgående och tar initiativ i ditt arbete samt har förmåga att se möjligheterna snarare än hinder.

Som person är du kvalitetsinriktad, lösningsorienterad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innehåller uppdrag där sekretess så kräver det ett visst åtagande. Du kommer ha många kontakter både internt och externt och därför är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

På avdelningen Communications kommer du tillhöra sektionen Mobile Installations & Logistics som består av montörer, logistiker och produktionsplanering. Vi är idag 12st i sektionen men siktar på att bli mellan 17-20 under 2022. Avdelningen som vi är en del av har ca 95-100 medarbetare och växer stadigt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.