Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Motormekaniker

Location
Muskö, Sweden
Closing date
29 April 2021
Apply for this job!

MOTORMEKANIKER, Muskö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.
På Saab Kockums Muskö blir du en del av ett sammansvetsat gäng som arbetar för att Marinens fartyg skall vara tillgängliga och körklara.

Vad du blir del av   

Saab Kockums AB är en helhetsleverantör av marin högteknologi i världsklass - på ytan och under. Vi designar, bygger och underhåller marina ytfartyg och ubåtar som innehåller världens mest avancerade smygteknik. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling (AIP) systemet och minröjningssystem. På Saab Kockums AB är produktionen hjärtat i varvsverksamheten. Vi ansvarar för nybyggnation, ombyggnad samt underhåll av ytfartyg och u-båtar. Att arbeta hos oss innebär att du får vara med på morgondagens teknologi i en miljö som andas både nytänkande och världsarv. För att Saab Kockums AB ska kunna tillhöra världseliten, både på ytan och under, krävs framsynthet, fantasi och kreativitet. Kanske är just Du den vi söker.

Din framtida utmaning
Som motormekaniker kommer du vara med och se till så att marinens ytfartyg och ubåtar är i bästa möjliga klass. Arbetet innefattar felsökning och underhåll av farkost med högteknisk nivå och komplexitet varför det ställs höga krav på dig. Du kommer underhålla och reparera dieselmotorer med effekter upp till 2600kw samt komponenter och hydraulsystem runt motorerna. Du är en problemlösare som brinner för att arbeta med teknik. På Muskö finns möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper då du kommer arbeta med kollegor som har hög kompetens. Arbetet är varierande eftersom det handlar om fartyg med varierande komplexitet och ålder. Resor både inrikes/ utrikes kan förekomma


Den du är idag
Glad och positiv, som är ordningsam, har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och motorer i synnerhet. Du måste vara ansvarstagande, ordningsam och strukturerad. Samarbete är viktigt men också förmågan att kunna jobba självständigt. Vidare så är ordning och reda en självklarhet för dig, inte bara i verkstaden utan också i din hantering av administrativa göromål, tex. arbetsorders eller servicerapporter m.m.

Du är en person som ser problemlösning som en väg till personlig utveckling och inte ett hinder.

Du har utbildning som motorman, teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat vis.

Vi förväntar oss att du har en god grundläggande datorvana. Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska samt innehar minst B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenheter ifrån  drivlinor av tyngre industriell (motorer)samt travers-, truck och, tunglyft arbeten.

Samt om du har arbetat med bearbetning av div. motordelar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Resor både inrikes/ utrikes kan förekomma.

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.