Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Näringsförlagd utbildning (NFK) Högskole student

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
30 January 2021
Apply for this job!

NFK PÅ SAAB

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Se vår företagspresentation på youtube.

Saab Training& Simulation har ca 600 anställda och vi finns runt om i världen. På Saab Training & Simulation finns det möjlighet till NFK. Vi kommer att försöka matcha din bakgrund mot de uppdrag som vi har beskrivit nedan

Möjliga NFK uppdrag (inom ramen för din utbildning)

Arbetsbeskrivning för 2-3 NFK-studenter

Uppdraget: Testautomation

Arbetet bedrivs i ett Scrum-team där teamet själv fördelar arbete efter kompetens och förmåga.

Arbetsuppgifterna kommer under uppdraget att bestå av följande:

  • Testfallskonstruktion
  • Implementation av testautomation för dessa testfall
  • Test och verifiering

Implementation av test görs i programmeringsspråket C#, Application Under Test (AUT) kan vara skriven i C, C++ eller C#. Du kommer att behöva arbeta med olika gränssnittsspecifikationer och framtagen lösning skall även dokumenteras så att den är underhållsbar.

Uppdrag:  MBD (Model Based Definition)

Vi är i startgroparna att införa MBD (Model Based Definition). Detta innebär att 3D-modellen är i centrum för all utveckling. Uppdraget innebär att titta på MBD och se hur MBD ska användas på Training & Simulation

Exempel på uppdrag för studenter som läser logistik och ledning:

  • Lageroptimering på våra utlandssiter
  • Reservdelsanalyser


I ditt personliga brev vill vi att du skriver vilket uppdrag du är intresserad av.

Din framtida utmaning

För det här uppdraget krävs givetvis en matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är HUR vi är och agerar minst lika viktigt som VAD vi kan. Vi inom Saab bedriver ett aktivt arbetsmiljöarbete med fokus på hållbarhet samt en säker och trivsam arbetsmiljö. Vi är varandras arbetsmiljö och alla anställda är skyldiga att medverka till att en bra arbetsmiljö.

Inom Saab jobbar vi med värderingar med fokus på Kunnande, Vilja och Förtroende och det genomsyrar hela vår verksamhet, från rekrytering till ledarskap och individuell målsättning för alla medarbetare.