Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

NC-slipare

Linköping, Sweden
Closing date: 8 June 2023

Är du intresserad av en utvecklande roll med ett gediget hantverk i fokus? Tillsammans med härliga och erfarna kollegor ansvarar du för att slipa verktyg till produktionen på Saab Aeronautics!

Din roll

I din roll som slipare kommer du tillsammans med en mindre arbetsgrupp på cirka fem kollegor ansvara för tillverkning, kvalitet och leverans av verktyg så som borrar, gängtappar och brotschar till olika fräsmaskiner och avdelningar på Saab. Arbetsuppgifterna innebär nytillverkning och slipa verktyg med konventionella maskiner eller med hjälp av NC-maskiner. I dessa maskiner kommer du att bearbeta olika typer av material.

Din profil

I rollen som slipare är mätning, ritningsläsning och verkstadsvana en förutsättning för att lyckas. Vi söker dig med ett personligt engagemang och en vilja att utvecklas i arbetet där hantverket står i fokus. I början av din anställning får du lära dig alla grunder i arbetet tillsammans med faddrarna på avdelningen. Arbetstiderna är 07:00-16.00. 


Som slipare har du dagligt samarbete och kommunikation med den övriga produktionsverksamheten vilket kräver att du är serviceinriktad och kan agera problemlösande. Vi värdesätter att du är trygg i dig själv och ansvarsfull som person då arbetet till stora delar är individuellt. Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, kreativitet, hög arbetsmoral och en positiv inställning.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du:

  • Har verkstadsvana eller erfarenhet av verktygsslipning
  • Har formseende och hanterar ritningsläsning
  • Erfarenhet utav mätinstrument såsom mikrometer och/eller trepunktsmätare

Det är meriterande om du har utbildningsbakgrund och/eller arbetslivserfarenhet som NC-operatör eller om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter. Arbetet kräver att du har anlag för att arbeta praktiskt med händerna samt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vid frågor var vänlig hör av dig till ansvarig rekryterare Erik Öquist erik.oquist@skill.se

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.