Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Network Engineer

Göteborg, Sweden
Closing date: 22 June 2023

Har du ett stort intresse för IT och säkerhet? Bli en del av oss på Saab och var med på vår resa mot morgondagens IT?

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system.

Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av ditt DNA, vilket gör att du kommer passa in väl hos oss, då det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm

Saab står inför många spännande projekt och utmaningar. På denna resa spelar IT en otroligt stor roll. Data har aldrig varit så viktigt som det är idag och att kunna dela, samla och använda data är en huvudkomponent för alla våra produktområden. Några av våra framtida utmaningar och projekt innebär:

 • Öka digitaliseringen i produkter och arbetsmetoder
 • Investera i den nyaste teknologin och arbeta ännu mer med exempelvis automatisering och Cloud.
 • Fortsätta att skapa en verkligt inkluderande och prestationsdriven kultur

Din framtida roll

I denna roll som nätverkstekniker kommer du tillhöra ett team där ni gemensamt driver olika arbetsuppgifter inom olika områden. Till följd av detta är det viktigt att ha bred kunskap och ett stort intresse av att alltid fördjupa sina kunskaper inom nätverk. En del av uppdragen kommer bedrivas i projektform och i dessa kommer du ha möjlighet att sitta som teknisk rådgivare och om intresset finns kan du även delvist sitta som projektledare.

I tjänsten kommer du ansvara för drift, utveckling och uppgraderingar av våra system för att säkerställa att miljöerna följer de rekommenderade säkerhets- och funktionskraven som finns. Vi lägger även mycket vikt vid att du och dina kollegor ständigt ska sträva mot att ha en uppdaterad kunskap kring den senaste utvecklingen och BI inom området. Kvällsarbete kan förekomma i tjänsten för att utföra planerade serviceaktiviteter.

Exempel på vad jobbet innebär:

 • I team bygga och förvalta nätverksstrukturen på SAAB
 • Arbeta med ett högt säkerhetstänk och följa krav kring detta
 • Jobba i både mindre och större uppdrag

Din profil

Som person är det viktigt att du ständigt vill lära och känner ett driv av att bidra till verksamheten. För dig är IT mer en livsstil än ett jobb. Du har lätt för att växla mellan olika uppgifter och har en bra prioriteringsförmåga, där målet är ditt teams långsiktiga mål. Du bör gilla att samarbeta och bemöter andra människor med respekt och förståelse, då du på dagligt basis kommer integrera med både kollegor och kunder. Då du kommer ha kollegor som sitter i andra delar av världen är det viktigt att du är hanterar både svenska och engelska i både tal och skrift. Även B-körkort är ett krav då resor mellan Saabs kontor kan förekomma.

Vi tror vidare att du är lösning- och projektorienterad, pedagogisk och är “service minded”. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet inom nätverk, framförallt inom säkerhetsfunktioner, alternativt att du är väldigt hungrig och ivrig på att få utvecklas inom detta.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna bör du ha:

 • En relevant högskoleutbildning eller minst 5 års erfarenhet av liknade arbete
 • Erfarenhet av Network design, Network security och Network operation
 • Certifiering och/eller erfarenhet av någon/några av Cisco, Checkpoint, Fortinet, Citrix and F5
 • Erfarenhet av scripting och automatisering
 • Erfarenhet av att leverera nätverk IT lösningar som en intern eller extern leverantör till flera kunder
 • Kunna översätta säkerhetskrav som NIST och CMMC till andra tekniska lösningar

Vi ser det även som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete enligt ITIL och ISO 27001
 • Dokumenterad erfarenhet utav NSX, Ansible och CyberArk
 • Arbetat utifrån project management processer och ramverk

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du kommer bli en del utav?

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Järfälla, Göteborg, Linköping, Huskvarna, , Karlskoga och Karlskrona

Flexibelt arbete är möjligt beroende på uppdrag.