Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
student.jpg

NFK PÅ SAAB Training & Simulation

Huskvarna, Sweden
Closing date: 31 December 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Se vår företagspresentation på Youtube.

Saab Training har ca 800 anställda och vi finns i ett antal länder runt om i världen.

På Saab Training & Simulation finns det möjlighet till NFK. Vi kommer att försöka matcha din bakgrund mot de uppdrag som vi har beskrivit nedan.

Inom Saab jobbar vi med värderingar med focus på Kunnande, Vilja och Förtroende och det genomsyrar hela vår verksamhet, från rekrytering till ledarskap och individuell målsättning för alla medarbetare.

Den du är idag

  • Du är öppen och ärlig mot handledare, kollegor.
  • Vi ser att du är strukturerad, gillar att jobba i team, har en stark personlighet och visar lojalitet.
  • Ger feedback under uppdraget så att vi tillsammans når de mål vi har satt upp.
  • Har en relevant pågående högskoleutbildning inom möjligt NFK-uppdrag

Uppdraget

Vi erbjuder nu en NFK-plats till Safety & Logistics Support Team på Training & Simulation. Vi söker dig som utbildas till ingenjör inom maskinteknik eller logistik, och som har ett intresse för att testa på området Integrated Logistics Support (ILS).

Inom ILS jobbar vi med underhållsanalyser och bidrar med designpåverkan och kravverifiering inom R&D, där in-service och support-faserna för en produkt är vårt fokusområde. Vi gör även kostnadsanalyser (LCC) på våra system och dimensionerar reservdelsbehov mot våra kunder.

Inom ramen för uppdraget så kommer du att få insyn i hur Training & Simulation jobbar med ILS, samt hur vår R&D drivs, och hur vi sätter upp supportorganisationer vid leverans mot våra kunder.  

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och som är nyfiken på ILS-området. Du får själv gärna komma med förslag på delområden som just du hade velat testa på under din NFK. Inom vårt team har vi bred kompetens och varierade ansvarsområden, vilket gör att vi har möjlighet att påverka innehållet inom NFK baserat på din utbildning och intresseområde.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Om Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.