Skip to content Go to main navigation Go to language selector
student.jpg

NFK på SAAB Training & Simulation

Huskvarna, Sweden
Closing date: 31 December 2022

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Saab Training & Simulation har ca 700 anställda och vi finns i ett antal länder runt om i världen. Se vår företagspresentation på youtube.

På Saab Training & Simulation finns det möjlighet till NFK. Vi kommer att försöka matcha din bakgrund mot de uppdrag som vi har beskrivit nedan.

Möjliga uppdrag:

 • NFK - Solsimulator
  • Steg ett är att kartlägga hur målsystemet (ex PDD) uppfattar solen.
  • Vi behöver ta fram ett målsytem som har utgångar för att mäta hur stor detektorströmmen blir vid ett känt solljus ifrån en känd riktning.
  • Därefter mäta vid ett flertal tillfällen och skapa en kunskap om hur ett målsystem reagerar på sol i olika styrkor och riktningar.
  • Steg två är att återskapa en känd nivå.
  • Vi tar fram en ”solsimulator” som man sätter framför en detektor, simulatorns styrka/avstånd från detektor väljs utefter vilken solpåstrålning som vi vill simulera.
 • NFK inom Logistik och Ledning

Under uppdraget ger du feedback till din handledare så att vi tillsammans når de mål vi har satt upp.

I ditt personliga brev vill vi att du skriver vilket uppdrag du är intresserad av.

Din profil

Du har en relevant pågående högskoleutbildning.

Som person är du öppen, lojal och ärlig. Du är strukturerad och gilllar att jobba i team.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här 

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Inom Saab jobbar vi med värderingar med fokus på Kunnande, Vilja och Förtroende och det genomsyrar hela vår verksamhet, från rekrytering till ledarskap och individuell målsättning för alla medarbetare.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktperson
Mikael Siebers
HR Business Partner
mikael.siebers@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.