Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

NFK SAAB SUREVEILLANCE Engineering

Huskvarna, Sweden
Closing date: 30 December 2023

Vad du blir en del av

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Du kommer under din praktik ingå i ett av våra team inom engineering-organisationen, där vi har många olika discipliner som utvecklar mjukvara, hårdvara, testutrustningar eller jobbar med miljöprövning till flera olika projekt. Du kommer få vara med och ta del av hur det är att utveckla säkerhetskritiska produkter för flygande farkoster och därmed också få kännedom om vår utvecklingsprocess från kravanalys till design, implementation och verifiering.

Den du är idag

Inom de team där vi jobbar med mjukvara utvecklar vi vanligtvis mjukvaran i programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/ Python/ VHDL) och oftast för ARM-processorer eller DSP:er. Bra om du i dina studier förutom HW-nära mjukvaruutveckling även har haft inslag av HW-utveckling och FPGA-utveckling. 

Inom de team där vi jobbar med mekanik utvecklar vi främst elektriska aktuatorer och elektronikchassin där robusthet och kostnadseffektivitet är nyckelegenskaper som eftersträvas, de utvecklingsmiljöer som användas är främst CATIA V5 samt ANSYS.

Inom de team där vi jobbar med testutrustningar och miljöprövning så jobbar vi mer hands-on och nära tekniken, arbetet innefattar en omväxlande vardag med blandning mellan teori, praktik och integrationsarbete som täcker in flertalet discipliner ovan. Brinner du kanske för smarta-hem lösningar med inslag som arduino eller Raspberry Pi är nog detta arbetsplatsen för dig.

Då du kommer att hantera säkerhetsklassad information är svenskt medborgarskap ett krav. 

Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som kännetecknas av kunskap, vilja och förtroende.

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.