Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Noggrann mekanikkonstruktör till försvarsindustrin

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
9 February 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vill du utveckla produkter i världsklass? Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll


Nu söker vi en mekanikkonstruktör inom sektionen Propulsion. Arbetet inom sektionen innebär konstruktionsarbete inom nybyggnation och modernisering av mekaniska konstruktioner till fartyg.

Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal. På Saab Kockums arbetar vi nära kunder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner och positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts och ytfartygssegmenten!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

  • Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD (Creo)

  • Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav

  • Kravanalys, installations- och produktionssupport

Avdelningen är uppdelad på två platser. Malmö och Kalskrona. Resor sker emellanåt och övernattningar förekommer.

Saab Kockums kommer under 2025 flytta till Lund.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Din profil


Vi söker dig som är utbildad mekanikingenjör. I teamet kan vi välkomna personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet. Men eftersom vi bygger vårt företag, kultur och vår utveckling med hjälp av varandra så är det vitalt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Trivs du i den miljön så är chanserna väldigt stor att du trivs hos oss.

Vidare så gillar du att konstruera och lösa problem. Detta gör du genom att vara organiserad, hjälpsam och kommunikativ. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer i sin tur höga krav på din förmåga att hantera stora mängder information och riktlinjer från olika standarder, databaser och regelverk.

Då vi arbetar med produkter i världsklass innebär detta många gånger längre projekt som kräver noggrannhet och uthållighet från din sida.

För att du ska trivas i denna rollen och kunna göra ett jobb du känner dig stolt över, tror vi att du:

  • Innehar ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
  • Kommunicerar obehindrat på svenska; muntligt och skriftligt
  • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt


Vi tycker det är extra intressant om du har erfarenhet av nedanstående:

  • Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri.
  • Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo och Windchill
  • Erfarenhet av svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner och toleransanalyser
  • Körkort


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

På området Mechanical Systems and Design är vi idag ca 80 medarbetare uppdelade på fem sektioner där Propulsion utgör 15 stycken konstruktörer och systemingenjörer. Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kunniga ingenjörer inom ett antal olika tekniska discipliner, så som hållfastighet och produktion, ansvara för att ta fram lösningar för att uppfylla krav på funktionalitet, installation och arbetsmiljö för utrustning och fartygspersonal. Propulsion är ett sammansvetsat team med målet att tillsammans leverera och bidra till en kultur där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Läs gärna mer om vår verksamhet på Saab Business Areas och Inside our leading naval factory

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Mats Hansson, rekryterande chef
på telefon + 46 734 34 15 91
eller på e-post


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.