Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Nu söker Saab Dynamics kvalitetstekniker

Karlskoga, Sweden
Closing date: 20 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Nu söker vi kvalitetstekniker till Missil och NLAW på Saab Dynamics i Karlskoga, med placering i Björkborns industriområde. Vi är en starkt växande kvalitetsavdelning som nu söker dig som är redo för nya utmaningar!

Din roll
Kvalitetsfunktionen inom produktion i Karlskoga ansvarar för att stödja och verifiera kvaliteten i hela produktionskedjan fram till leverans. Ena rollen är inriktad mot missil och den andra mot NLAW.

Kvalitetsteknikers huvuduppgift är att genom nära samarbete med kvalitetsingenjör, övriga enheter inom produktion och utveckling medverka till att säkerställa att produkten uppfyller specificerade process-, produkt- och kontraktskrav. Det görs genom kontroller, avvikelsehantering, datainsamling för att förbättra processer och produkter.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Delta vid uppstartsmöten inför produktionsstart, granska och dokumentera att specificerade uppgifter enligt gällande checklista är utförda

  • Granska kontrollresultat från utförda kontroller i produktion

  • Analysera, sammanställa och redovisa resultat från utförda kontroller

  • Registrera avvikelser och driva enklare avvikelseutredningar

  • Driva kortsiktiga och långsiktiga åtgärder i tvärfunktionella team

  • Vid repetitiva avvikelser rapportera till kvalitetsingenjör och berörd process/funktion.

  • Analysera, rapportera och följa upp kvalitetsresultat från upptäckta trender.

  • Stödja produktionen genom att vara sakkunnig i kundkrav och kvalitetsfrågor.

Din profil

Vi söker en person som är noggrann och strukturerad, har vana att leda och driva avvikelser och produktionsstörningar, till din hjälp finns systemverktyg samt kunniga medarbetare. Du tar personligt ansvar för ålagda uppgifter. Du är flexibel och öppen för förändringar i arbetet.

Meriterande om du har kunskaper om kvalitetskontroll inom produktion.

Du har god datorvana och hanterar office programmen som Exel och Word.

Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort krävs för tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Skiftarbete kan förekomma utefter produktionens behov.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här