Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Nu söker vi projektledare till ledningssystem för markbaserade radarsystem!

Göteborg, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Gillar du kombinationen teknik och ledarskap? På avdelningen C3 Surface jobbar vi med att ta fram ledningssystem och användargränssnitt för våra markbaserade radarsystem och behöver nu förstärkning med en delprojektledare. Vi behöver dig som vill vara med och driva detta utvecklingsarbete.

Din roll

Som projektledare på C3 Surface leder du utvecklingsarbetet i ett eller flera delprojekt samt ansvarar, tillsammans med övriga delprojektledare inom avdelningen, för att genomföra kostnadsskattningar för kommande åtaganden.

I arbetet jobbar du nära ett eller flera agila team bestående av mjukvaruutvecklare som utvecklar och integrerar användargränssnitt och ledningssystemet. Detta är centralt för de delar för de system vi levererar.

Tillsammans med teamet, linjechefer och dina kollegor inom projektet säkerställer du att vi levererar och integrerar våra delar i ett system som antingen blir en kundleverans direkt eller som är en del av vår basutveckling. Ditt ansvar är att säkerställa leverans av överenskommen funktionalitet inom tid och budget, med den höga kvalitet som krävs.

Din profil

Du har ca 5 års erfarenhet från en ledande roll inom mjukvaruutveckling, och ett stort generellt teknikintresse. Vidare är du nyfiken, samarbetsvillig och en problemlösare. Du skapar fokus och engagemang i ditt projekt med tydliga mål och planering. Du är nyfiken, duktig på att samarbeta, har en helhetssyn med förmåga att gå in på detaljer.

Vi letar efter dig som har kompetens inom ett, eller helst flera, av dessa områden:

  • Ledarskap och teknikutveckling
  • Mjukvaruutveckling
  • Projektledning
  • Agil projektledning

God kommunikationsförmåga, både på engelska och svenska, krävs då du är interface mellan projekt/teknik samt linje.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer vara en del av C3 Surface, en avdelning med ca 80 anställda, där vi har ansvar för att utveckla de ledningssystem som är en del av våra markbaserade radarsystem. Avdelningen har allt ifrån systemingenjörer och -arkitekter till utvecklare och verifierare, samt de projekt- och ledningsfunktioner som krävs för att ta fram ett komplett ledningssystem.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag: 2024-02-29.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.