Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Nu söker vi sammanbyggnadsmontör till Gripen!

Linköping, Sweden
Closing date: 23 February 2023

Din framtida utmaning
Din roll kommer att vara sammanbyggnadsmontör vilket innebär att du tillsammans med andra i ditt team tillverkar skrovet till Gripen. Teamet ansvarar för tillverkning, leveranser och kvalitet. Vi säkerställer din kompetens via vår egna utbildningsverksamhet om du inte fullt innehar den kunskap vi eftersöker.
Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss. Vi lär dig yrket när du är på plats!

Din profil
Ett krav för denna tjänst är att du ska avslutat din gymnasieutbildning med godkända betyg. Det krävs även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av montering är inget krav, dock kräver arbetet att du har anlag för att jobba praktiskt med händerna. Detta är ett arbete som även passar dig som kanske vill prova en helt ny inriktning i ditt yrkesliv.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du:
- Har sinne för kvalitet och öga för detaljer
- Är en lagspelare som trivs med att jobba i team och är lätt att samarbeta med
- Har fysiken och hälsan som krävs för ett jobb där du står upp under stora delar av arbetspassen samt klarar av vissa ansträngande moment i lyft och montering.

Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, hög arbetsmoral, laganda och en bra inställning. Som person ser vi att du är flexibel och ansvarsfull person som är pålitlig och håller vad du lovar.

Befattning kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekomma fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad blir du en del av

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är cirka 18 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Läs mer om oss här

Du blir en del av affärsområdet Aeronautics. Aeronautics är en innovativ leverantör av flygsystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Du som söker denna tjänsten blir en del av den militära sammanbyggnads & komposit avdelningen. Du blir en av ca 300 montörer som bland annat tillverkar skrovet till nya Gripen E. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum gått ut. Vi använder oss av ett kognitivt test i urvalet.
Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Jonna Svenson (jonna.svenson@skill.se).
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.