Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Ny utmaning som mjukvaruutvecklare Gripen-simulatorer?

Linköping, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Det är mycket spännande som sker just nu. Vi blir snart involverade i byggandet av en ny stor Gripen-simulator samtidigt som det pågår arbete med realtid på Linux. I simulatorerna är det hård realtid, eftersom de ska efterlikna de riktiga flygplanen, vilket exempelvis påverkar framtagandet av drivrutiner.

Vill du vara med och bidra? Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor!

/Sektionschef Mia

Din framtida utmaning

Du kommer att bli en del av sektionen som ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping.

Vi erbjuder arbetsuppgifter som är varierade och breda inom områden så som hårdvara, realtidssystem, I/O-system, infrastrukturtjänster, operativsystem (främst Linux och Solaris) och IT-säkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Utveckling av en distribuerad skrivbordsapplikation för registrering av alla typer av data i riggarna. Programmeringen sker främst i C och C++. Realtidsaspekten samt stora datamängder är några av utmaningarna i arbetet, viket också är det som gör jobbet extra intressant.
  • Framtagande av drivrutiner, vilket innebär realtidsprogrammering inom Linux och/eller Solaris. Kommunikation med övriga datorer sker med exempelvis PCI Express, CAN, MIL-STD-1553 och Ethernet.

Din profil

Du har ett gediget datorintresse och vill framförallt lära dig mer inom området, vilket du kommer att få stor möjlighet till hos oss.

Som hårdvarunära mjukvaruutvecklare ser vi gärna att du är civilingenjör från D, E eller Y alternativt motsvarande.

Varför ska du söka dig just hit då frågar du? Jo …

  • I ett förändrat omvärldsläge har du möjlighet att göra en konkret skillnad för Saabs utveckling och i förlängningen säkerheten i vårt närområde.
  • Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända upp till flygplansapparat.
  • Vi är en litet trevligt gäng på drygt 20 personer som stöttar varandra. Du får en gedigen introduktion när du börjar och attityden är mycket hjälpsam. Var tredje vecka har vi ”Learning Day”, då man fritt får välja vad man vill utvecklas inom som är jobbrelaterat. Du kommer att få lära dig mycket här!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS – Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, träningssystem och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef:

mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.