Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Employees

Nytänkande Ingenjör& Projektledare med sikte mot AI & Autonomi

Karlskoga, Sweden
Closing date: 1 June 2024

Är du en driven och erfaren AI-ingenjör med passion för autonomi och innovation och vill bli en nyckelroll i utvecklingen av våra AI-drivna projekt och produkter, kan den här rollen vara en utmärkt möjlighet för dig. På Saab är din del viktig!

Din roll

Du kommer att ansvara för att tillhandahålla teknisk vägledning och ledarskap för att säkerställa framgångsrik leverans av projekt och fortsatt tillväxt och utveckling av vårt team.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ledning och koordinering av AI-projekt inom autonomi med ett innovativt och nyskapande synsätt, där målet inte bara är att lösa problem utan också att skapa något nytt och oväntat.

 • Utveckling och implementering av autonoma system och algoritmer som inte bara uppfyller företagets behov utan också inspirerar till nya idéer och sätt att tänka

 • Granskning och utvärdering av nya autonomitekniker och verktyg för att förbättra prestanda och effektivitet.

 • Granskning och utvärdering av nya autonomitekniker och verktyg med en nyfikenhet och entusiasm

 • Samarbeta med andra avdelningar och intressenter för att förstå deras behov och integrera AI-lösningar i företagets processer och produkter.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du ha ett analytiskt arbetssätt med fokus på problemlösning. Din tidigare arbetslivserfarenhet inom området syns i din förmåga att tänka utanför boxen och omdefiniera gränser för vad som är möjligt. Du är skicklig på att anpassa en dialog efter vem du pratar med, är lyhörd och kommunicerar med tydlighet. Du motiveras av att driva innovation och förändring och vara en god förebild som involverar och engagerar dina kollegor.

Ansvar

 • Gedigen teknisk kompetens inom maskininlärning, djupinlärning och autonomi, med förmåga att implementera och driva innovativa lösningar.
 • Erfarenhet av att driva AI-projekt inom autonomi, från koncept till implementering och utvärdering, med fokus på nya och spännande lösningar.

 • Förmåga att samarbeta tvärfunktionellt med andra avdelningar; inköp, produktutveckling och industrialisering.

 • Förmåga att utvärdera och välja lämpliga AI-tekniker och verktyg för att skapa autonoma system, som både löser problem & bryter ny mark.

 • Djup förståelse för autonomiteknologier och ramverk, samt erfarenhet av att integrera dem i innovativa tillämpningar som driver företagets framsteg.

 • Erfarenhet av programmeringsspråk såsom Python och C++, samt kännedom om relevanta AI-ramverk och verktyg. (tex. TensorFlow eller PyTorch)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här