Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

#Nyutmaning

Linköping, Sweden
Closing date: 31 January 2023

Training systems är ett område bestående av fem sektioner och ca 95 medarbetare som utvecklar träningsprodukter för utbildning av piloter och tekniker för vapensystemet Gripen. Vi utvecklar och tillhandahåller även konceptsimulatorer som stödjer utveckling och evaluering.

Tillsammans skapar vi,  ”Experience in advance”.

Din roll

Just nu så söker vi flera nya medarbetare till hela vårt område. Att arbeta hos oss innebär varierande arbetsuppgifter, möjlighet att följa utvecklingen från ax till limpa, vilket innebär att få vara med från design, till leverans och driftsättning hos kund. Det är din nyfikenhet och utvecklingsvilja som styr, du kan arbeta helt fokuserat med mjukvaruutveckling eller så kan du arbeta bredare där du kombinerar mjukvaruutveckling tillsammans med integration av olika komponenter.

Du kommer till en arbetsplats där vi är väldigt stolta över det vi gör varje dag och vi jobbar aktivt med att hela tiden bli en ännu bättre arbetsplats. Vår vardag kräver kreativitet och innovationsförmåga, att tänka och pröva nya saker. För att uppmuntra det så har vi en gång i månaden något som vi kallar ”Learning & innovation day aka Happy hacking. Under denna dag har du tex möjlighet att utveckla dig själv via LinkedIn learning eller testa det där ”hacket” som du tror kan bli en ”game changer” i vår vardag!

Våra sektioner:

 • Flight Training Systems, här har vi hela två sektioner som bygger simulatorn för pilot- och teknikerträning, coolt! (Linköping).
 • Tactical Environment Simulation and Visualisation, här bygger vi vår taktiska och visuella omvärld, coolt! (Linköping).
 • Maintenance Training Systems, här bygger vi systemen som lär ut hur man underhåller och reparerar Gripen, coolt! (Arboga).
 • Concept & Marketing simulator, här har vi gänget som ligger steget före och förser Saab med simulatorer för koncept och marknadsföring, coolt! (Linköping).


Oavsett ditt intresse så är vi säkra på att vi har nånting för dig, det fina med att jobba hos oss är att vi ser positivt på arbetsrotation vilket gör att det alltid finns en ny utmaning om du är redo! #nyutmaning

Din profil

Vad vi söker efter just nu:

 • Utvecklare med fokus mot backend med några års arbetslivserfarenhet.
 • Meriterande om du har erfarenhet av: IEEE Standard for Modeling and Simulation (M&S) High Level Architecture (HLA)-- Framework and Rules
 • Utvecklare med erfarenhet från Unreal, 3ds Max
 • Utvecklare med UX kompetens
 • Kravanalytiker
 • Lösningsarkitekt
 • DevOps Engineer
 • Testautomatiserare

Befattningarna kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av?

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du väljer att skicka in personligt brev ser vi det som önskvärt att du fokuserar på din kompetens och vad du kan bidra med.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Vid frågor kontakta:

Rekryterande chef

Rikard Gunzenheimer

073-4187189

rikard.gunzenheimer@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.