Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Områdeschef - Specialty Engineering

Location
Malmö, Sweden
Closing date
30 January 2022
Apply for this job!

Området Specialty Engineering ingår i avdelningen Design, den del av vår teknikorganisation som fokuserar på tidiga utvecklingsskeden samt fartygens övergripande utformning, prestanda och egenskaper.  
 

Din Roll

Som chef för område SPECIALTY ENGINEERING kommer du vara chef över en organisation som består av sektionerna Logistic Engineering, Technical Information, System Safety & Requirement Management samt Onboard Security & Information Technology Architecture.

Området har idag ca 75 medarbetare och planeras växa det närmaste året.

Dina viktigaste uppgifter är

 • Leda din organisation genom dina underställda chefer och säkerställa ett gott arbetsklimat internt och mot övriga delar av SAAB samt med våra kunder
 • Säkerställa och utveckla kompetensen inom ditt område
 • Ansvara för områdets totala leveransförmåga i våra projekt
 • Ansvara för att områdets metoder och verktygsval är ändamålsenliga och effektiva
 • Ansvara för att organisationsstruktur och ansvarsstruktur inom området är tydlig och effektiv
 • Ansvara för att ditt områdes gränssnitt mot omgivande områden är väl fungerande, effektivt och möter hela organisationens behov


Du kommer rapportera till chefen för Avdelningen Design och ingå i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer vara stationerad i Malmö eller Karlskrona men förväntas resa mellan orterna i stor utsträckning när arbetet så kräver.
 

Din profil

Vi söker en person med god kunskap från varvsbranschen eller annan tekniktung bransch, gärna inom försvarsindustrin. Du skall vara intresserad av att arbeta både operativt med att stötta våra projekt och mer strategiskt med att utveckla både teknik och människor.

Du förväntas ha:

 • Stor sakkunskap inom ett eller flera av områdets ansvarsområden
 • Erfarenhet från stora projekt
 • Universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område
 • Erfarenhet av att vara chef över chefer eller ledare
 • Erfarenhet inom aktuellt område eller i gränssnittet till detta
 • Goda förändringsledar-egenskaper
 • Utmärkt kommunikationsförmåga på såväl svenska som engelska
   

Vikt kommer läggas på slutliga kandidatens bidrag till ledningsgruppens totala sammansättning för skapande av högpresterande ledningsgrupp med kompletterande egenskaper och förmågor.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saabs affärsområde Kockums har ett av Europas mest moderna skeppsvarv. Vi är inne i ett mycket expansivt läge med ett antal stora ubåts- och ytfartygsprojekt i olika skeden, både pågående och under uppstart. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka samt vara del av en oerhört spännande och unik resa!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.