Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Områdeschef för Operativ Support och Underhållsprojekt

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
2 October 2021
Apply for this job!

På Saab tycker vi att det är en mänsklig rättighet att känna sig säker och trygg. Nu söker vi en ny Områdeschef för Operativ Support och Underhållsprojekt. Rollen utgör en viktig del av vår verksamhet, och du kommer att bli en del av ett team där vi tillsammans arbetar för att göra skillnad, på riktigt!

Om rollen

Du kommer att leda ett team bestående av tre direktrapporterande sektionschefer och runt 35 medarbetare, för vilka du har personalansvar. Tillsammans med ditt team, kommer du att ansvara för och leverera projekt i enlighet med antagen budget och lagda planer. Du kommer därtill att ansvara för såväl kort- som långsiktiga kompetens- och resursplaner inom ditt område. För att vi även fortsättningsvis ska kunna vara marknadsledande inom vårt segment, är det viktigt att vi förbättrar hur vi arbetar. En stor del av din roll, är därför att driva kontinuerliga förbättringsprojekt och -åtgärder. Du kommer att leda detta arbete inom Kockums produktion och i det samverka med många olika intressenter, både internt med olika affärsområden inom Saab, som externt med kunder och leverantörer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är att:

 • Utveckla högpresterande team.
 • Säkra projektleveranser.
 • Utveckla och leverera strategier och planer för att möta produktionsdirektiv och -mål.
 • Driva frågor och projekt kopplade till effektivitet i den egna organisationen.

Placeringsort för tjänsten är Karlskrona. Du kommer att rapportera direkt till Vice President Head of Production och Platschef för Saab Kockums Karlskrona. Du kommer att vara en del av produktionens ledningsgrupp samt leda din egen avdelning.

Om dig

Avgörande för den här rollen är dina sedan tidigare beprövade och dokumenterade ledarskapsförmågor samt din förmåga att samarbeta och navigera arbetet i en komplex organisation som utvecklar avancerade produkter. Vi letar efter dig som definieras av din höga energi och entusiasm för ditt arbete och av din kapacitet att utveckla och få fram det bästa ur dina medarbetare. Du vet hur man bäst når olika typer av människor och kan med lätthet föra fram ditt budskap och förklara vägen framåt. Vi ser att du tillhandahåller ditt team med en tydlig riktning och att du inspirerar och håller dem fokuserade på arbetet framför dem.

Eftersom du kommer att leda ett område inom Saab med stor teknisk komplexitet, ser vi vidare att du har förmågan att förstå och analysera data som presenteras till dig, och med grund i detta fatta rationella beslut. Som en del av ledningsgruppen för produktionen, är det därtill viktigt att du trivs med ett stort eget mandat, och med att ta egna initiativ och driva frågor och projekt i den interna organisationen.

Du ska ha:

 • Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit stora projekt och av att ha lett och utvecklat team.
 • Kunskap i hur man skapar innovativa och effektiva arbetssätt och metoder.
 • Erfarenhet av att interagera med olika typer av enheter i syfte att arbeta mot en gemensam agenda.
 • Kapacitet att översätta och applicera strategier till planer för den operativa verksamheten.
 • Utmärkta kommunikativa förmågor på såväl svenska som engelska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att vara chef till andra ledare/chefer.
 • Erfarenhet av att leda avancerade projekt i ett industriellt företag, företrädelsevist på en global marknad.
 • Erfarenhet av att arbete med Försvarsmakten och/eller Försvarets Materielverk (FMV).
 • Eftergymnasial examen eller motsvarande erfarenhet.

Den här tjänsten kräver att du blir godkänd i vår säkerhetsprövning, som utförs i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Saab Kockums produktionsorganisation är ansvarig för produktionen av nya ubåtar och fartyg, såväl som för kontinuerliga förbättringar och underhåll av både svensk och utländsk flotta.

Det är spännande, utmanande och utvecklande tid för oss på Kockums! Vi erbjuder en roll i en miljö där tempot är högt och du för en viktig roll där du ges mandatet att påverka verksamheten och vår affär. Vi ser fram emot att välkomna dig till ett team där vi arbetar för att göra varandra bättre. Vårt företag befinner sig i ständig förändring, vilket för dig innebär att du får möjligheten att utvecklas och växa med oss.

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Saab Kockums med Jefferson Wells, en del av Manpower Group, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Berg på telefonnummer 0455 – 30 27 73, alternativt per mail till carina.berg@jeffersonwells.se.

Du söker tjänsten via ansökningslänken. https://www.jeffersonwells.se/sv/jobb/24664259-8c6e-449e-87d2-fc06dfa161ba/omrdeschef-fr-operativ-support-och-underhllsprojekt- Notera att kommer att ske löpande under ansökningsperioden, varför du bör skicka in din ansökan snarast, dock senast den 3 oktober 2021.

Alla ansökningar hanteras i enlighet med GDPR.

Vi ser fram emot att ta emot Din ansökan!