Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Områdeschef Skrovtillverkning

Karlskrona, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Områdeschef skrovtillverkning

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Du kommer att leda ett team bestående av cirka 10 direktrapporterande sektionschefer och specialister, för vilka du har personalansvar. Tillsammans med ditt team och deras sektioner, ansvarar ni för att leverera projekt i enlighet med antagen budget och lagda planer. Du kommer att ansvara för ett område som har ett stort behov av tillväxt resurs- & kompetensmässigt. Således kommer en viktig del ditt arbete involvera rekrytering och den långsiktiga kompetens- och resursförsörjningen.

För att vi även fortsättningsvis ska kunna vara marknadsledande inom vårt segment är det av stor vikt att du fortsätter driva strategisk utveckling och kontinuerliga förbättringsprojekt och åtgärder inom ditt verksamhetsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Vara drivande i utvecklingen av välfungerande team

 • Säkerställa projektleveranser

 • Utveckla en växande organisation

 • Utveckla strategier och planer för att möta produktionsdirektiv och fastställda mål

 • Driva projekt kopplade till effektivisering i den egna organisationen Samverka med många olika intressenter, både internt, med kunder och leverantörer.

Din profil

Vi söker dig som sedan tidigare har beprövade och dokumenterade ledarskapsförmågor samt förmåga att samarbeta och navigera i en komplex organisation som utvecklar avancerade produkter.

Vi letar efter dig som definieras av hög energi och entusiasm för ditt arbete. Du är van vid att tillhandahålla ditt team med en tydlig riktning och att du inspirerar och håller dem fokuserade på arbetet framför dem genom transparens, tydlighet och integritet.

Eftersom du kommer att leda ett område inom Saab med stor teknisk komplexitet, ser vi vidare att du har förmågan att förstå och analysera data som presenteras till dig, och med grund i detta fatta rationella och väl avvägda beslut, ta egna initiativ och driva frågor och projekt i den interna organisationen.

Följande ser vi som krav

 • Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit produktion och av att ha lett och utvecklat team

 • Du har sannolikt erfarenhet av att vara chef till andra ledare/chefer och trivs med att stötta och coacha dem i deras ledarskap

 • Erfarenhet av att skapa innovativa och effektiva arbetssätt och metoder

 • Erfarenhet av att interagera med olika typer av enheter i syfte att arbeta mot en gemensam agenda

 • Kapacitet att översätta och applicera strategier till planer för den operativa verksamheten

 • Utmärkta kommunikativa förmågor på såväl svenska som engelska, i tal och skrift

 • Erfarenhet av att budgetera och ansvar för det ekonomiska resultatet

Följande ser vi som meriterande

 • Erfarenhet av att leda avancerade projekt i ett industriellt företag, företrädelsevist på en global marknad

 • Erfarenhet av att arbete med marina plattformar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Thomas Persson på mail thomas.z.persson@saabgroup.com eller telefon 010-217 47 17