Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Områdeschef Strukturanalys

Linköping, Sweden
Closing date: 12 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi står inför nya spännande utmaningar där vi söker dig till rollen som Områdeschef för Structural Analysis. Vi erbjuder dig en dynamisk och utmanande roll, där du blir en del av en kreativ arbetsgrupp med kompetens- och idéutveckling i fokus.

Området Structural Analysis är en del av avdelningen Airframe and General Systems. Som områdeschef för Structural Analysis kommer du arbeta med fortsatt utveckling av våra nuvarande operativa produkter såsom Gripen, Special Mission och T-7. Området arbetar även kontinuerligt med att studera framtida produkter och teknologier. Vi strävar efter att arbeta i teknikens framkant. Vi har ett tätt och integrerat samarbete mellan våra olika områden där vi stöttar och engagerar varandra.

Structural Analysis består idag av cirka 80 medarbetare, där du kliver in som områdeschef för sju sektionschefer och tillsammans bildar ni ledningsgruppen för Structural Analysis.

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du har en bakgrund inom ledarskap och organisationsutveckling. I rollen blir din uppgift att skapa förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av arbetsområdet, vilket ställer krav på att du kan agera självständigt, ta initiativ och agera med beslutsamhet.

Vi ser även att du är en van ledare med personkännedom och intresse för förbättring och utveckling. Genom ett situationsanpassat ledarskap skapar du engagemang, laganda och motiverar dina medarbetare och kollegor. Att leda i förändring kräver både omdöme, personlig mognad och prestigelöshet, vilket är egenskaper vi hoppas kännetecknar dig.

Krav:

  • Högskoleexamen eller högre.
  • 5+ års relevant arbetslivserfarenhet.
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Intresse för ny teknikutveckling och människor.
  • Förmåga att effektivt organisera och prioritera.
  • Sträva efter att bredda gränssnittet till andra delar av Saab.
  • Kunna utveckla och upprätthålla goda relationer med övriga områden och avdelningar.

Meriterande:

  • Erfarenhet av produktutveckling och projektbaserat arbete inom Aeronautics
  • Erfarenhet av processer, metodik och verktyg inom strukturutveckling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här