Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Områdeschef till Fighter Production

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Din uppgift blir att tillsammans med underställda verkstadschefer, produktionsledare och stödteam operativt leda verksamheten med fullt ansvar för personal, ekonomi, gränssnitt och leverans.

Dina arbetsuppgifter kommer dessutom innefatta:

  • Att skapa förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av området. Att utveckla och förbättra verksamheten genom att skapa delaktighet och motivation är en självklarhet för dig.

  • Aktivt deltagande i ledningsgruppen och bidra till strategiska beslut. Implementera förbättringsåtgärder och strategier för att öka effektiviteten och kvaliteten inom området.

  • Samverkan med andra chefer för att utveckla och implementera avdelningens övergripande mål och strategier.

  • Nära arbete med andra avdelningschefer för att säkerställa smidigt samarbete och informationsflöde. Du kommer dessutom arbeta gränsöverskridande och ha flera kontaktytor på andra avdelningar.

  • Ansvar för att verkställa och följa upp beslut inom ramarna för produktionssystemet.

Som del av Fighter Production Ledningsgrupp förväntas du ha gott affärsmannaskap, en hög strategisk förmåga som bidrar till framtida verksamhetsutveckling samtidigt som du har fokus på närliggande leveranser och utveckling av din personal och processer.

Din profil

Vi söker en erfaren och driven områdeschef med flerårig erfarenhet av att arbeta som ledare, gärna med bakgrund inom flygvärlden. Du har en gedigen ledarerfarenhet och är van vid att navigera i komplexa organisationer. Genom din tidigare erfarenhet har du utvecklat en stark förmåga att bygga och underhålla relationer både internt och externt, vilket gör dig till en skicklig och naturlig kommunikatör. Du tycker om att arbeta med människor, få individer att växa och med stor vilja och engagemang leder och utvecklar dina medarbetare för att nå verksamhetens förväntade resultat.

Som områdeschef präglas ditt ledarskap av att skapa förutsättningar för verksamheten att ta eget ansvar för kvalitetssäkrad och effektiv leverans inom hela området med en hög kundnöjdhet som ett självklart mål.  

Vi tror vidare att du är resultatinriktad, beslutsmässig och driven samt van att påverka och ta ansvar. Att leda i förändring kräver omdöme, personlig mognad och prestigelöshet, vilka är egenskaper som kännetecknar dig. För att lyckas i arbetet krävs att du har goda kunskaper i både svenska och engelska, tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!