Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Onsite Support Technician

Göteborg, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta.

Din kommande utmaning:
 

Vi söker en serviceinriktad Onsite tekniker till vårt kontor i Göteborg.
I din blivande roll har du som uppdrag att möjliggöra en effektiv och stabil IT- miljö på kontoret, hos slutanvändaren on site och gemensamma ytor som kräver olika typer av funktioner. Det behövs även ett serviceinriktat förhållningsätt, då du supporterar och understödjer dina kollegors vardag till det bättre!

Teamet i Onsite support ansvarar för att erbjuda service som innefattar bland annat att ge information, avhjälpa incidenter och hantera service requests från verksamheten. Det kan innebära att du preparerar datorer, installerar program och tillbehör åt slutanvändaren. Du har ett ansvar att hålla befintlig kunskapsdatabas uppdaterad samt förse användare med nya instruktioner och guider till verksamheten och IT.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Support av skrivare och konferensrum.
 • Lösa problem och supporta användare där fjärrstyrning inte fungerar eller räcker till.
 • Installera och leverera datorer, telefoner och annan klientnära IT-hårdvara samt säkerställa att vårt register för hårdvaran är uppdaterad.
 • Hantera VIP ärenden, vid tillfällen där vi behöver bistå personer som behöver snabb och kompetent hjälp inom våra tjänster.
 • Dokumentera ärenden i kunskapsdatabas och i ärendehanteringssystemet för både slutanvändare och IT-resurser.
 • Arbete med systematisk felsökning
 • Bistå dina kollegor som inte finns fysiskt på plats t ex vid större driftstörningar eller säkerhetsrelaterade incidenter
 • Säkerställa att leveransen från den lokala On-Site Support är hög inom alla ansvarsområden.
 • Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en stor koncern med komplexa IT-miljöer.
 • Du besitter goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, och är också van vid dokumentation och administrativ hantering av ärenden inom IT.
 • B-körkort är ett krav

Den du är idag:

Vi söker dig som har relevant erfarenhet inom området samt är nyfiken på att ta dig an en tjänst hos oss! Vi ser gärna att du har ett starkt teknikintresse och vill bidra till att underlätta för dina kollegor i verksamheten. Därmed tror vi att du gillar att supportera och arbeta i en miljö där förutsättningarna är föränderliga och därmed kan komma att behöva prioriteras om allt utifrån användarnas behov. Du är kundorienterad, affärsmässig och proaktiv med att fånga upp potentiella utmaningar innan de uppstår. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är en god lagspelare och gärna delar med dig av dina kunskaper. Vidare har du en förmåga att driva dina processer framåt och kommer gärna med förslag samt processförbättringar. Bra kommunikationsförmåga och lyhördhet är fördelaktiga i förhållande till slutanvändarna och kan även bidra till att bygga ett kontaktnät.

Vi lägger vikt vid din personliga lämplighet för rollen. Det kan till exempel vara att du kan sätta dig in i användarens situation för att på ett professionellt och pedagogiskt sätt hjälpa till där det behövs. Hjälpsamhet är nämligen ett nyckelord hos oss!

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett högteknologiskt företag som har produkter för att skydda människor och samhällen. Vi grundades för att stödja Sveriges försvarsförmåga och det är fortfarande kärnan i vår verksamhet. Att få bidra till detta tillsammans med vår duktiga personalstyrka, är ett stort och viktigt ansvar som vi hoppas du vill vara en del av!


Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över att ha en vårdande miljö, där alla är olika men att vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle!