Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Onsite support technician

Karlskrona, Sweden
Closing date: 12 December 2023

Vi söker en serviceinriktad Onsite tekniker till vår site i Karlskrona. Rollen innebär att möjliggöra en effektiv och stabil IT- miljö på kontoret, hos slutanvändaren on site och i gemensamma ytor som kräver olika typer av funktioner. Låter det intressant? Skicka din ansökan idag!

Din roll

Teamet i Onsite support ansvarar för att erbjuda service som innefattar bland annat att ge information, avhjälpa incidenter och hantera service requests från verksamheten. Det kan innebära att du preparerar datorer, installerar program och tillbehör åt slutanvändaren. Du har ett ansvar att hålla befintlig kunskapsdatabas uppdaterad samt förse användare med nya instruktioner och guider till verksamheten och IT. Du behöver även ha ett serviceinriktat förhållningsätt, då du supporterar och understödjer dina kollegors vardag till det bättre!
 

Exempel på arbetsuppgifter

  • Lösa problem och supporta användare där fjärrstyrning inte fungerar eller räcker till.
  • Installera och leverera datorer, telefoner och annan klientnära IT-hårdvara samt säkerställa att vårt register för hårdvaran är uppdaterad.
  • Dokumentera ärenden i kunskapsdatabas och i ärendehanteringssystemet för både slutanvändare och IT-resurser.

Din profil

Vi söker dig som har relevant erfarenhet inom området samt är nyfiken på att ta dig an en tjänst hos oss!

Vi ser gärna att du har ett teknikintresse och vill bidra till att underlätta för dina kollegor i verksamheten. Därmed tror vi att du gillar att supportera och arbeta i en miljö där förutsättningarna är föränderliga och därmed kan komma att behöva omprioriteras utifrån användarnas behov.

Du är kundorienterad, affärsmässig och proaktiv med att fånga upp potentiella utmaningar innan de uppstår. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är en god lagspelare och gärna delar med dig av dina kunskaper. Vidare har du en förmåga att driva dina processer framåt och kommer gärna med förslag samt förbättringar. Bra kommunikationsförmåga och lyhördhet är fördelaktiga i förhållande till slutanvändarna och kan även bidra till att bygga ett kontaktnät.


Vi lägger vikt vid din personliga lämplighet för rollen. Det kan till exempel vara att du kan sätta dig in i användarens situation för att på ett professionellt och pedagogiskt sätt hjälpa till där det behövs. Hjälpsamhet är nämligen ett nyckelord hos oss!

För den här tjänsten ser vi att du:

  • Besitter goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, och är också van vid dokumentation och administrativ hantering av ärenden inom IT.
  • Har B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en stor koncern med komplexa IT-miljöer.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.