Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

OpenStack-utvecklare

Malmö, Sweden
Closing date: 1 March 2024

Vi söker dig som är en erfaren OpenStack-utvecklare och som har erfarenhet av tjänsteutveckling, främst mot IaaS (Infrastructure as a Service). Tillsammans med dina kollegor kommer du att få vara med och påverka hur vi på Saab konsumerar infrastruktur som tjänst internt, så det här är rollen för dig som brinner för mjukvaruutveckling i teknikens framkant och som inte ger avkall på säkerheten. Du har viljan att skapa eleganta lösningar och en nyfikenhet att jobba för ett multinationellt företag där man värnar om vårt samhällsansvar.

Har vi fångat ditt intresse? Då kan du vara rätt person för att arbeta i vårt grymma team. Se nedan!

Din roll

Som OpenStack-utvecklare får du en nyckelroll i hur vi ska konsumera infrastrukturtjänster. Du kommer att ingå i ett DevSecOps-utvecklingsteam och vi arbetar efter idén "You built it – You run it", så du kommer att arbeta både med utveckling och förvaltning.

Du kommer inte att komma till ett färdigt smörgåsbord utan du kommer verkligen ha möjlighet till att påverka hur våra tjänster ska se ut och alla initiativ kommer att loggas i teamets roadmap och utifrån denna upprätthålla teamets Jira-board.

Vi erbjuder dig utmanande och varierande jobb med stora personliga utvecklingsmöjligheter! Vi satsar hårt på kompetensutveckling och att ständigt hålla oss i teknisk framkant.

I den här tjänsten kan du ha placeringsort i Huskvarna, Göteborg, Linköping, Stockholm eller Malmö.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Du är organiserad och förstår värdet av att dela med sig av sin kunskap och du strävar efter att leverera över förväntan. Du kan kommunicera tryggt på både svenska och engelska.
 

Vi ser gärna att du har:

 • Arbetat med OpenStack i minst 3 år

 • Erfarenhet av att arbeta Agilt med tasks och prioritera backlogs

 • Erfarenheter inom något av följande områden:

  •  SCRUM och Agil utvecklingsmetodik

  •  Metodik CI/CD

  •  Container-infrastruktur (Docker, Kubernetes)

  •  Scriptning/programmering i språk som Bash, Python, Go

  •  Versionshantering i Git

  •  Automatisering IaC: Ansible, Terraform, Flux CD.

Det är även meriterande om du har erfarenhet kring tjänsteutveckling, först och främst IaaS men även PaaS, samt har erfarenhet av det publika molnet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med ett bestående uppdrag att hjälpa nationer att hålla sitt folk och sitt samhälle säkert. Med hjälp av sina 22 000 begåvade kollegor tänjer Saab ständigt på teknikens gränser för att skapa en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Saab Group IT som spänner över Saabs alla affärsområden och ansvarar för att stödja Saabs verksamhet globalt genom att tillhandahålla de produkter och tjänster som krävs inom informations- och kommunikationsteknik. Du kommer att rapportera till ledaren för sektionen Infrastructure as Service vid affärsenheten Enterprise IT.

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Observera att detta är en löpande rekryteringsprocess och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så skicka in redan idag!