Skip to content Go to main navigation Go to language selector
sales-and-marketing.jpg

Operations Control Center-personal till Saabs flygavdelning i Nyköping

Nyköping, Sweden
Closing date: 18 December 2022

Din framtida utmaning

Sedan 2020 har Saab flera Brandbekämpningsflyg i Nyköping och opererar med fyra stycken AT802Fireboss. Denna verksamhet är med MSB som kund och är en EU resurs som är baserad i Sverige. Det är beredskapstjänst under säsongen April – Oktober där vi ska stå redo att bistå räddningstjänsten med flygande brandbekämpningsresurs såväl i Sverige som i Europa.

I hjärtat av våran operation sitter vårt Operations Control Center och är spindeln i nätet, redo att ta emot larmsamtal från MSB och starta upp processen med att larma ut piloter och tekniker för brandbekämpning, hantera bokningar från förband gällande målflyg, bistå kalibreringsflyget med logistiklösningar, kundkontakt mot våra utländska kunder, förberedande arbete för fakturering och planering av verksamheten.

Du kommer att tillhöra vårt Operations Control Center (OCC) på Saab´s flygavdelning i Nyköping.

Den du är idag

Vi söker dig som gärna har tidigare erfarenhet från arbete med OCC-verksamhet, alternativt annan form av koordineringstjänst t.ex. räddningstjänst, larmoperatör eller liknande. Har du även tidigare bakgrund inom flyget är det meriterande.

Denna roll är ett krävande arbete där tidigare erfarenheter från koordinering eller planering ses som meriterande. Att kunna ha ”många bollar i luften” och arbeta självständigt är av stor vikt.

Du har lätt för att lära dig att arbeta i nya system, är stresstålig och kan hantera att arbetsbelastningen kan variera från lugna dagar till dagar där hela flygplansflottan är ute samtidigt på vilt skilda uppdrag med väldigt olika behov.

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling.


I ditt bemötande är du serviceorienterad och tillmötesgående. Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

På Saab´s flygavdelning i Nyköping bedriver vi flygoperationer av väldigt unik karaktär. I grunden så har vi ett kontrakt med försvarsmakten där vi bistår med flygande övningsresurs för målflyg med flygplanstypen MU2. Vi bedriver också verksamhet med kalibreringsflyg med MU2 för civila och militära flygplatser. Vi opererar även typen Learjet 35 som övningsresurs målflyg för utländska kunder.

Välkommen med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.