Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Operationsanalytiker - Simulering och evaluering

Linköping, Sweden
Closing date: 3 March 2024

Din framtida utmaning

Vi söker nu en ny medarbetare till vårt team inom området Operationsanalys. Vår sektion har en central uppgift inom utveckling av flygsystem och luftförsvarsförmåga och verkar brett inom Saab i allmänhet och Aeronautis i synnerhet.

Vårt huvudsakliga ansvarsområde är analys, kravställning, validering samt värdering av operativa förmågor och systemprestanda för produkter, system och funktioner. Den här uppgiften genomför vi dels inom pågående utveckling av Gripen men också inom möjliga framtida kontrakt i form av försäljning och marknadsföring. Men en del av detta är också förberedelser inom framtida program, konceptutveckling och teknikvärderingar.

För att kunna verifiera och validera produkters prestanda och användbarhet använder vi både bemannad och obemannad simulering. När vi sedan ska studera skillnader i operativ förmåga och analysera operativa prestanda använder vi Saabs egenutvecklade simuleringsramverk. Hos oss utvecklar vi våra egna modeller för att beskriva olika produkters beteenden, sensorprestandan, vapenprestandan och manöverprestandan.

I rollen som Operationsanalytiker hos oss kommer din uppgift att innebära genomförande av taktiska simuleringar för att bistå utvärdering av den nytta Saabs produkter tillför, samt att bedriva utveckling av vårt simuleringsramverk.

Den du är idag

För den här rollen söker vi dig som är både operativt och tekniskt intresserad, som vill arbeta med modellering, simulering och analys av simuleringsresultat. Vi ser att du gillar att kunna ta både helhet, i form av kundnytta, och detaljer , så som fysikalisk modellering och en del riktigt intressanta programmeringsproblem, i beaktning.

AI-teknologi ger nya möjligheter och utvecklar vårt sätt att studera skillnader i operativ förmåga och operativa prestanda. Här går utvecklingen snabbt och operationsanalys behöver nyttja de möjligheterna som finns vilket gör att kompetens och intresse inom AI och maskininlärning är meriterande.

Hos oss är ditt engagemang och intresse det allra viktigaste för att lyckas i rollen, men vi ser att en lämplig bakgrund är civilingenjör, matematiker eller motsvarande med goda kunskaper inom programmering.

Då engelska är koncernspråk, samtidigt som viss dokumentation sker på svenska bör både engelska och svenska behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att bli en del av Business Unit (BU) Advanced Programs är en ny enhet inom Aeronautics fokuserad på att flytta gränser för vad som är möjligt inom Air Domain. Med närmare 100 år av pionjäranda och mer än 4000 flygplan levererade har vi en stark position för att ta oss an framtiden med nya innovativa lösningar som tänjer gränser och formar framtidens stridsflygplanssystem. Bli en del av framtiden och jobba sida vid sida med ingenjörer, visionärer och innovatörer i världsklass, alla förenade av en gemensam passion för att uppnå det extraordinära inom framtidens stridsflyg.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.