Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Operationsanalytiker med försvarsmaktsbakgrund

Linköping, Sweden
Closing date: 3 March 2024

Din framtida utmaning

Vi söker nu en ny medarbetare inom området Operationsanalys till vår Business Unit Advanced Programs. Operationsanalysområdet har en central uppgift inom utvecklingen av flygsystem, nya som gamla och luftförsvarsförmåga, samt att man får chansen att verka brett inom Aeronautics och Saab i stort.

Operationsanalys är de som kravställer och värderar operativa och taktiska behov inom organisationen. Arbetet sker i tät samverkan med andra delar av verksamheten, så som Utveckling, Produktledning, Marknad, andra affärsområden, kunder och givetvis Försvarsmakten. Hos oss utför vi analyser och utvärderingar genom både bordsvärdering och bemannade samt obemannade simuleringar.

För rollen som Operationsanalytiker söker vi dig som är operativt och tekniskt intresserad och vill hjälpa oss att:

  • Stötta utveckling av framtidens luftförsvar
  • Delta i validering och värderingsverksamhet av framtidens teknologier
  • Genomföra försvars-, hot- och konkurrentanalyser
  • Stödja marknadsföringen av Gripen

Den du är idag

För den här positionen är ditt engagemang och intresse det viktigaste för att lyckas i rollen, men även för att trivas hos oss. Vi ser det som lämpligt att man har en längre karriär inom Försvarsmakten och att man bör ha erfarenhet av luftoperativ verksamhet, det är meriterande om du har arbetat som Pilot på Gripensystemen.

På Saab är engelska koncernspråk, men viss dokumentation på svenska förekommer och därför bör både engelska och svenska behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att bli en del av Business Unit (BU) Advanced Programs är en ny enhet inom Aeronautics fokuserad på att flytta gränser för vad som är möjligt inom Air Domain. Med närmare 100 år av pionjäranda och mer än 4000 flygplan levererade har vi en stark position för att ta oss an framtiden med nya innovativa lösningar som tänjer gränser och formar framtidens stridsflygplanssystem. Bli en del av framtiden och jobba sida vid sida med ingenjörer, visionärer och innovatörer i världsklass, alla förenade av en gemensam passion för att uppnå det extraordinära inom framtidens stridsflyg.

Områdets huvudsakliga ansvarsområde är analys, kravställning, validering och värdering av operativa förmågor och systemprestanda för produkter, system och funktioner. Den här uppgiften genomför vi inom pågående utveckling av Gripen, inom möjliga framtida kontrakt alltså försäljning och marknadsföring, och inom framtida program, konceptutveckling och teknikvärdering.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.