Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Operativ Inköpare inom flyg eftermarknad!

Linköping, Sweden
Closing date: 25 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll!

Din roll

Är du en serviceinriktad och lösningsorienterad person med vilja att skapa och vårda leverantörsrelationer? Vi inom Saabs Business Area Aeronautics affärsenhet Aviation Services söker nu en ny kollega i rollen som Operativ Inköpare av reparationer. Du kommer att vara en del av teamet inom område Sourcing & Supply och specifikt tillhöra sektionen Eftermarknad med placering i Linköping.

Som Operativ Inköpare inom sektionen Eftermarknad hanterar du dagliga inköpsordrar för reparationer. Du utvärderar tillsammans med ingenjörsavdelningen reparationsofferter och hanterar exportkontrollfrågor. Att vårt affärssystem är uppdaterat med relevant leverantörs- och inköpsdata ansvarar du även för. Genom att bygga och vårda långsiktiga relationer med våra leverantörer kommer du att bidra till att säkra livscykeln för våra produkter.

Rollen innebär ett helhetsansvar från offert till inköp, samt uppföljning och monitorering av våra leverantörer. Du kommer att spela en viktig roll i att utveckla både stora och små leverantör genom samarbete med områdets strategiska inköpare och inköpskvalitetsingenjörer för att utvärdera leverantörsprestanda och kvalifikationer.

Vårt område Sourcing & Supply är i en stark tillväxtfas och vi utvecklar konstant vårt arbetssätt för att möta en eftermarknad som kräver en tillförlitlig och kostnadsmedveten support. Du kommer därför även kunna bidra till utvecklingen av våra verktyg och arbetssätt. Du kommer att tillhöra en av de mest dynamiska inköpsfunktionerna på Saab.

Idag består område Sourcing & Supply i Linköping av ca 60 personer som är uppdelade i fyra sektioner: Eftermarknad, Projekt, Supply Chain och Leverantörskvalitet. Inköpsteamen tar det fram strategier och aktionsplaner för respektive leverantör i samarbete med teknikansvariga och projektledningen.

Din profil

Om du har utbildning inom inköp eller logistik från yrkeshögskola eller universitet alternativt tidigare inköpserfarenhet gärna som operativ inköpare, är engagerad och lösningsorienterad samt trygg i din förmåga att bygga relationer både internt och med leverantörer, då är du precis den vi söker.

För att lyckas i rollen bör du behärska engelska flytande både i tal och i skrift samt ha erfarenhet av IFS affärssystem. Det är även en merit om du har ett tekniskt intresse. Din positiva attityd, prestigelöshet, ditt ansvarstagande och höga känsla för service samt förmåga att arbeta både självständigt och i team kommer att vara avgörande för din framgång hos oss.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Du har god förmåga att arbeta mot uppsatta mål och tidplaner. Du är drivande, kommunikativ och har en fallenhet för att skapa relationer samt bygga och underhålla ditt nätverk.

Varför jobba hos oss?

Vi tror på att skapa en arbetsplats där våra medarbetare känner sig uppskattade och motiverade, och vi strävar efter att erbjuda ett omfattande förmånspaket som stödjer din trivsel och ditt arbetsengagemang på Saab.

  • Tillgång till träningsanläggning för att främja din hälsa och välmående
  • Generöst friskvårdsbidrag för att stödja din fysiska aktivitet och välbefinnande
  • Möjligheter till kontinuerlig yrkesutveckling och utbildning för att främja din karriär inom Saab
  • Flexibla arbetstider som möjliggör balans mellan arbete och fritid
  • Aktiesparprogram
  • Medarbetarrabatter och förmånliga erbjudanden från våra samarbetspartners

Visst låter det intressant!

Skicka din ansökan redan idag och låt oss tillsammans bygga en framgångsrik och spännande framtid på Saab!

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här