Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Operativ Inköpare till Tactical Support Solutions

Location
Linköping, Sweden
Closing date
3 June 2022
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Vi söker en operativ inköpare som trivs i en affärsorienterad miljö. Som operativ inköpare hos oss kommer du att arbeta i anskaffningsprocesserna inom primärt ritningsbundet material.

Detta innebär mer ingående ansvarsområden som:

 • Ta fram underlag för att lägga beställningar
 • Att leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tid
 • Offerthantering och utvärdering av dessa
 • Fakturahantering
 • Mätning och uppföljning av leverantörerna
 • Hantering av returer och reklamationer.
   

Utöver detta är en viktig del av arbetet att kunna vårda och bygga affärsmässiga relationer med leverantörerna. Du hanterar också förfrågningar och mindre upphandlingar.
 

Din profil

Vi söker dig som:

 • Har relevant utbildning inom inköp/logistik eller motsvarande erfarenhet
 • Trivs i produktionsmiljö och har ett intresse för teknik
 • Har god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet
 • Uttrycker dig obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet som inköpare.
 

För att lyckas i tjänsten behöver du ha god förmåga att lösa problem och ha ett flexibelt mindset. Du är självgående och tar initiativ i ditt arbete, och har förmåga att se möjligheterna snarare än hinder.
 

Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innehåller en hel del administration behöver du vara strukturerad och noggrann. Du kommer ha många kontakter både internt och externt och därför är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta.

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang. Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

På affärsenheten Tactical Support Solutions kommer du tillhöra staben Sourcing and Business Support som bl.a består av operativt och strategiskt inköp. Du kommer att stötta Saab Tactical Electronics AB, ett helägt Saab bolag inom BA Dynamics.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
 

Sista ansökningsdatum: 2022-06-03
 

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle