Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Operativt/taktiskt inköp

Linköping, Sweden
Closing date: 7 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som operativ/taktisk inköpare ansvarar du bland annat för orderhantering, prognoser och uppföljning av leverantörsprestanda och även för större aktiviteter såsom problemlösning, kapacitetsanalyser hos leverantör och förbättringsprojekt. Vi erbjuder en bred roll där du kommer att arbeta i tvärfunktionella team med fokus för inköp- och logistikfrågor, allt för att säkra material till det framtida produktionsbehovet. Vi deltar också i projekt där vår roll är central för arbetet med planering och materialflöden.

Vi verkar i en internationell miljö och i många gränssnitt både internt och externt. Då stor del av vår leverantörsbas finns utomlands förekommer tjänsteresor. Vi tror också på ett öppet klimat där olikheter uppskattas, en omgivning som främjar gemenskap, trivsel och personlig utveckling och där förbättringsarbete är en naturlig del av vår vardag.

Din profil

För att du ska lyckas och trivas hos oss behöver du vara en prestigelös lagspelare med god kommunikationsförmåga och ett affärsmässigt tänk. Analytisk förmåga för att på ett strukturerat sätt kunna hantera en större mängd data och att på sikt kunna bidra med idéer till att utveckla verksamheten är också viktiga egenskaper för oss.

Vi tror att du har en relevant utbildning från högskolan (t.ex. civil- eller högskoleingenjör med profil inom logistik, inköp, ekonomi, logistikprogrammet, etc.) och/eller likvärdig erfarenhet från inköpsarbete i producerande verksamhet.

Kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning inom relevant område eller YH-utbildning med arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • God kunskap i MS Office-programmen, särskilt Excel
  • Kunskap och förståelse inom områden som lagerstyrning, logistikflöden, transport, produktionsplanering, totalkostnad
  • Erfarenhet av att arbeta i eller med affärssystem (gärna IFS)
  • Erfarenhet från tillverkande verksamhet med lean-inriktning 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

I Aeronautics ingår affärsområdet Aerospace Systems. Vi utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer för den civila och den militära marknaden. Våra största kunder är Airbus, Boeing och RUAG. I vår inköpsorganisation, Sourcing & Supply, jobbar ett 40-tal medarbetare med att leverera artiklar i rätt tid och med rätt kvalitet och kostnad fram till produktionslinan. Här finns strategiskt och operativt inköp, leverantörsutveckling, industrialisering, inköpskvalitet och en ankommande lagerverksamhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation:

Staffan Adolfsson, Chef

E-mail: staffan.adolfsson@saabgroup.com

+46 102164375