Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Operatör inom Målflyg

Nyköping, Sweden
Closing date: 18 December 2022

Vi söker en operatör till vår målflygsverkasamhet hos SAAB i Nyköping.

SAAB har bedrivit målflygsverksamhet från Skavsta flygplats under närmare 30 år, vi har ett kontrakt med Svenska Försvarmakten att leverera målflyg med våra MU2 flygplan. Vi söker dig som är van att arbeta självständigt med förberedande uppgifter och kunna ingå i ett litet team för att leverera en unik tjänst med höga kundkrav. Resor inom Sverige och utlandet förekommer.

Din roll

Som operatör så ansvarar du för att ,tillsammans med piloten, leverera luftburen träning för förband inom svenska försvarsmaktens alla grenar.

Bland arbetsuppgifterna så ingår bland annat, att flyga på uppdrag för diverse kunder och tillsammans med pilot leverera i enlighet med kundens önskemål, kundkontakt och utbildning, uppdragsplanering tillsammans med övrig besättning, flygplanskonfigurering, där du som operatör kan arbeta självständigt och förbereda flygplanet inför uppdrag, underhåll av målflygsutrustning, såsom spolning av vajer, service och genomgång av träffgivare och luftmål, service och vid behov reparation av bogseringsvinch och övrig utrustning.

Din profil

Line och Base underhåll av våra flygplanstyper är vanligt förekommande under perioder då vi ej har planerade övningar, därav högt meriterande om du har gilitiga certiifikat och erfarenhet som flygtekniker/mekaniker.

Krav på B körkort, BE och C körkort är meriterande.

Som operatör så ställs krav på god fysik och regelbundna läkarundersökningar för att erhålla ett klass 2 flygmedicinskt tillstånd som krävs för tjänsten.

Krav på klass 6 eller motsvarande i svenska och goda kunskaper i engelska, lägst klass 4.

Meriterande med bakgrund som licensierad flygtekniker med giltigt EASA part 66 B1 certifikat eller Flygmekaniker med giltigt Part 66 A1 certifikat.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.