Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Operatörer & flygtekniker till Gripen Produktionen

Location
Linköping, Sweden
Closing date
30 August 2022
Apply for this job!

Vad du blir en del av

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Inom området Installation and Delivery arbetar idag ca 250personer, tjänstemän, operatörer, mekaniker och tekniker och vi är nu i behov av att utöka våra arbetslag. Här gör vi allt från installation av kablage, rör, landställ hela vägen till ett färdigt flygplan, det inkluderar även motorkörning, verifierings och kundflygningar. Vi söker nu fler operatörer, mekaniker och tekniker som vill bli en del av vår verksamhet. Arbetets innehåll skiljer sig beroende på vart i byggnationsskedet flygplanet befinner sig men gemensamt är att man både jobbar med finmekanik, el i en produktions miljö där digitala manualer och instruktioner är en del av vår vardag.

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta i slutmonteringen och/eller leveranshangar med JAS 39 Gripen, din arbetsdag kommer till störst del bestå av nedan delar.

Arbetsuppgifterna är av blandad art och består i korthet av:

  • Mekanisk och elektrisk installation i flygplan
  • Funktionstester av del och hela system
  • Genomföra verifiering av kritiska system som bränsle, motor och styrsytem inför kontroll- och leveransflygning
  • Motorkörningar
  • Klargöring och underhåll av produktionsflygplan
  • Stötta slutkunden på deras hemmabaser vid felutfall och modifieringar, det innefattar även utlandsresor
     

Din profil

Du har minst en gymnasial utbildning, företrädesvis med inriktning flyg, el eller mekanik.Tidigare erfarenhet inom produktion, modifiering och underhåll av flygplan är mycket meriterande. Ansvarstagande och noggrannhet är en självklarhet och ett krav när du jobbar med flygplan.

Du bör även vara utåtriktad, driven och van att ta egna initiativ. Du har en mycket god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation.


Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt god datorvana är ett krav för en anställning.


Kunskap om produkten och de processer som styr verksamheten är meriterande.Tillsammans med dina kollegor arbetar ni för att nå de mål som är uppsatta. De störningar som ofrånkomligt dyker upp skall analyseras och åtgärdas för att fortsatt kunna möta målen alternativt minimera påverkan. Detta skall ske med en utpräglad känsla för balansen mellan progress och produktens kvalitet, då flygsäkerhet och kvalitet hela tiden måste hållas i åtanke. Nationella och internationella uppdrag ingår i tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum gått ut.

Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare: frida.jakobsson@skill.se

Kontaktperson leveranshangar:                 jens.andersson@saabgroup.com

Kontaktperson Slutmontering:                   marcus.liwell@saabgroup.com

Kontaktperson Installation and delivery:    gustav.lind@saabgroup.com

Välkommen med din ansökan!