Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Orderkoordinator till Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 2 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I denna roll kommer du ansvara och koordinera produktionen av olika missilprodukter. Tjänsten innebär att driva, följa upp och rapportera kundordrar inom produktionen på Dynamics så att våra kunder får sina produkter i rätt tid med rätt kvalitet. Du kommer koordinera och följa upp progress med medlemmar inom produktionsteknik, planering, inköp, produktionskvalitet och övrig produktion. Du kommer även ha många kontaktytor inom program och utveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Planera, koordinera, rapportera status på kundordrar inom produktion

 • Uppnå, rapportera och följa upp leveranser och avvikelser

 • Identifiera och hantera risker inom leveranserna

 • Skapa och upprätthålla goda relationer med berörda inom projekt och program

 • Avrapportera projektets status till programledare och produktionsorganisationen

Du kommer att tillhöra Projektkontoret Missiles, som är produktionens gränssnitt mot affärsenhet Missiles. Projektkontoret ansvarar för marknads- och anbudsstöd, projekt- och orderhantering och konfigurationshantering. Vi finns på flera orter och denna tjänst är placerad i Linköping.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av produktion, gärna processindustrin och som har arbetat inom produktionsteknik, kvalité eller planering. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund i form av relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Självklart motiveras du av att arbeta målfokuserat och trivs med eget ansvar. Det är viktigt att du har ett stort engagemang, är driven och kan ta egna initiativ. Vi ser att du är en person som får saker att hända samtidigt som du tar ansvar för resultatet. Du ska kunna arbeta både operativt och strukturerat och samarbeta med medarbetare på olika nivåer i företaget.
 

Krav för rollen:

 • Relevant högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Minst 2 års relevant erfarenhet inom tillverkande industri

 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 • Körkort


Meriterande:

 • Förståelse av produktionens processer: planering, beredning, inköp, kvalitet, tillverkning och leverans

 • Erfarenhet av produktionsledning, produktionsteknik, planering eller kvalitetsarbete

 • Kunskap om våra missilprodukter

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här