Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Penetrationstestare

Göteborg, Sweden
Closing date: 9 October 2023

På Saab är vårt främsta mål att människor och samhällen ska vara trygga. Vill du vara en del av detta där du tillhör en arbetsplats där du dagligen bidrar till att skapa en säkrare värld? Vi söker nu dig som brinner för cybersäkerhet och vill arbeta som penetrationstestare hos oss.

Din framtida utmaning

I samband med att cyberhoten ökar är det alltmer viktigt att ha skapa en säker digital värld och alltid ligga steget före hackers. Som penetrationstestare arbetar du därmed med att hitta och verifiera sårbarheter i våra miljöer. På Saab arbetar vi mycket med att hålla hemligheter hemliga och IT-säkerhet är en del av vårt DNA. I en tjänst hos oss kommer du arbeta med större IT-system med höga säkerhetskrav och det är viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du är en teamplayer.

Huvudsakliga uppgifter:

  • Genomföra penetrationstester av större IT-system med höga säkerhetskrav. Att följa myndighetskrav och föreskrifter är därmed en stor del av rollen.

  • Ansvara kring planering och prioritering utav olika penetrationstester Tolka resultaten från testerna och ge förslag på mitigerande åtgärder utifrån de identifierade bristerna.

Den du är idag

För att trivas i rollen ser vi gärna att du som person är en driven och självgående IT-säkerhetstekniker med erfarenhet av att självständigt arbeta med penetrationstester av större IT-system med höga säkerhetskrav. Du bör vara van vid att ha mycket eget ansvar kring planering, prioritering och genomförande av pen-tester och tycker det är kul att utifrån resultaten identifiera bristerna och ge förslag på åtgärder. Du bör även ha en stor social förmåga och ha lätt för att samarbeta. Vi tror du har en driv och en stark vilja att nå uppsatta mål

Vi tror att du har erfarenhet:

  • Av bred användning av olika verktyg/programvaror för genomförande av pen-tester (Black box, Grey box, White box)

  • Nätverk – Design & struktur, kommunikation & protokoll, FW, IDS/IPS, Lastbalanserare, Storage, mm.

  • Webbsystem

  • Hårdvara och operativsystem (både Windows och Linux)

  • Virtualisering och Containers

  • Programmering och Reverse engineering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.