Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

PKI technician

Stockholm, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta.
 

Din kommande utmaning:

Vi söker nu dig som brinner för PKI. I denna tjänst kommer du få hjälpa till att säkra upp framtiden för oss på Saab genom att hjälpa till att bygga upp en ny plattform. Du kommer tillhöra ett tajt, väldigt erfaret med många möjligheter att utvecklas. Arbetsuppgifterna kommer kunna variera en hel del men exempel på vad du kan komma och jobba med är:

- Utveckling och förvaltning av PKI-lösningar.

- Daglig drift/operationellt arbete såsom incident och beställningar.

- Arbete i projekt kan komma att bli aktuellt.

Den du är idag:

Vi söker efter dig som har ett intresse för PKI och är redo för att ta dig an nya utmaningar. Oavsett om du är senior inom området eller om du är en mer junior profil med ett stort driv och intresse, kan detta vara en tjänst för dig. För att trivas i tjänsten tror vi att du har ett brett intresse av IT där du drivs av att få utveckla nya kompetensområden.

För att passa i rollen ska du ha tidigare erfarenhet av:

- Public Key Infrastructure (PKI).

- Certificate Authority (CA).

- Windows Server och klient.

- IT-säkerhet.

Det är även meriterande om du arbetat med följande:

- Hardware Security Module (HSM).

- Kryptering.

- Certificate Management (CM).

- PowerShell.

- Multifaktorautentisering t.ex. Smart Cards, Software Tokens.

- Linux/Unix.

Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.