Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Planerare i verkstadsmiljö till Saab Muskö

Muskö, Sweden
Closing date: 23 September 2023

Är du en erfaren verkstadsmedarbetare som trivs med administrativa uppgifter och planering? – då kan du vara vår nästa produktionsplanerare!  

Vad du blir en del av

På Saab Muskö arbetar vi med svenska marinens fartyg inom reparation, underhåll samt modifieringar. Här blir du en del av ett sammansvetsat gäng som ständigt jobbar för att Marinens fartyg skall vara tillgängliga och körklara. Vi blickar ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Nu behöver vi nya medarbetare som vill föra varvstraditionen vidare och bidra till att förstärka Saabs verksamhet på Muskö.

Din framtida utmaning

Tyngdpunkten i rollen ligger inom administrativt arbete. Du kommer planera, analysera och schemalägga de underhållsarbeten och reparationer som utförs på Försvarsmaktens fartyg i fartygsverkstaden.

Rollen innebär är ett nära samarbete med projektledare, beredare samt arbetsledare för de olika teamen såsom elektriker, mekaniker och montörer. Tillsammans analyserar ni de arbeten som skall utföras och sätter upp en tidsplan utifrån den ordning som olika aktiviteter måste genomföras. Du kommer arbeta administrativt i systemet ERM (Enterprice Resource Management) där planeringen görs för både kort- och långsiktiga underhållsarbeten.

En noggrann och genomtänkt planering är grunden för att arbetet ska kunna genomföras med god kvalitet inom utsatta tids- och kostnadsramar då många arbeten pågår samtidigt på begränsad yta.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Planera underhållsarbeten och följa upp aktiviteter i planeringsverktyget ERM
 • Stödja projektledaren i pågående underhållsprojekt och i avrapportering till kund
 • Sammanställa ekonomiskt utfall för pågående projekt 
 • Samverka med övriga delar av Saab som arbetar med produktion och planeringsfrågor

I rollen får du möjlighet att bidra till att utveckla och förbättra ett systematiskt arbetssätt för planering och effektiv produktion.

Vem är du?

Du har erfarenhet av praktiskt verkstadsarbete och känner dig bekväm i verkstadsmiljön. Du har en fallenhet eller lockas av det administrativa arbetet. Din kunskap inom verkstadsarbete kommer vara nyckeln till en effektiv och värdeskapande planering.

För att lyckas i rollen ser vi att du:

 • Gillar att ha ordning och reda samt att planera kort- och långsiktigt
 • Utmanas av tanken att lägga pussel och skapa en översiktsbild
 • Har mångårig verkstadserfarenhet
 • Har viss erfarenhet av planering eller liknande arbete
 • Har god data- och systemvana samt viljan att fokusera på att arbeta administrativt
 • Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift 
 • Innehar B-Körkort 

Som person drivs du av att stödja och hjälpa till. Du är engagerad och jordnära och skapar förtroende och bygger relationer för långvariga samarbeten.

Personliga egenskaper som värderas är stresstålig, strukturerad och lugn. Du är lösningsorienterad och tar stort ansvar i dina åtaganden. 

Ansökningsförfarande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbeta Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan tillsättas innan slutdatum. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryterare: Kajsa Jansson, 08-12097178, kajsa.jansson@skill.se eller Linda Sjölander, 08-12097175, linda.sjolander@skill.se

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.