Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Planerare och koordinatorer till eftermarknad

Göteborg, Sweden
Closing date: 15 October 2022

Affärerna växer för Saab och vi på eftermarknad växer likaså, nu söker vi eftermarknadsplanerare respektive eftermarknadskoordinatorer till våra två team, Team Spare och Team Repair!

Vilka är vi?

Vi på ”Projects and Planning Aftermarket” i Göteborg är ett härligt gäng med högt i tak där vi hjälper varandra i en spännande tillvaro där det händer nya saker varje dag. Här är ett litet axplock av arbetsuppgifter som våra team arbetar med:

  • Offertarbete - analyser på ledtid och kostnader

  • Hantera förfrågningar för reparenter och reservdelar

  • Samarbete internt mellan olika avdelningar t.ex. konstruktion och inköp, andra projekt och med produktionen

  • Leveranshantering av reservdelar och reparenter

  • Planering, transferering, inköpsrekvisitioner

Kort och gott, vi hanterar hela värdekedjan. Produkterna hanteras fysiskt parallellt med att de hanteras i vårt planeringssystem. Vi har väldigt varierande arbetsuppgifter och det är en av anledningarna till att så många i teamen har jobbat hos oss länge. En återkommande reflektion från gänget är att man lär sig något nytt här hos oss varje dag då vi arbetar från ax till limpa med en hel rad olika produkter och kunder runt om i hela världen. Här uppstår det alltid nya situationer där vi tillsammans med ett stort kontaktnät kan lösa problem samt skapa värde för kunden där det blir tydligt med direktåterkoppling som tillfredsställer.

Vi vill gärna träffa dig och berätta mer om hur teamen skiljer sig åt samt ta reda på i vilket team just du kan bidra!

Din profil

Oavsett vilket team du kommer att tillhöra så behöver du vara en lagspelare med social kompetens för att trivas hos oss. Du vågar be om hjälp och har en schysst attityd, vi är ett kollektiv som arbetar tillsammans samtidigt som varje individ behöver ansvara för att det tilldelade jobbet blir gjort.

Du behöver vara serviceinriktad, sätta teamet och kunden i fokus samtidigt vara flexibel nog att kunna omprioritera arbetsuppgifter då behoven snabbt kan förändras. Du ska kunna arbeta i våra digitala verktyg samtidigt som du tar dig ut i verkligheten och hanterar våra produkter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Koordinerande roll

  • IFS eller andra liknande affärssystem

  • Logistikhantering eller är kunnig inom import och export

  • Offerthantering

  • MS Office paketen inkl. Outlook

Det viktigaste är dock din personlighet och attityd, med en positiv sådan är vi helt övertygade om att just du kommer känna dig som hemma här hos oss i eftermarknadsfamiljen!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.