Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Planerare till Saab i Arboga

Arboga, Sweden
Closing date: 26 September 2023

Är du planeraren som gärna tar ansvar? Vill du ingå i vår planeringsgrupp och säkerställa utveckling, förbättring och leverans? Då har vi ett spännande uppdrag för dig!

Din roll

Vi söker medarbetare till vår grupp av tre planerare i Arboga. Tillsammans med 15 planerare placerade i Linköping är vi en sektion som ansvarar för produktionsplanering, orderhantering och customer support. Sektionen har en teamledare per ort och vi jobbar med gemensamma frågor och kontrakt. Du kommer att vara stationerad i Arboga men tjänsteresor förekommer, främst till Linköping. Arbete sker främst i kontorsmiljö på Saab.

 

Våra underhållsverkstäder arbetar bland annat med mekaniska och el-mekaniska system för både civila och militära kunder. Arbetsuppgifterna består bland annat av att skapa planer för verkstädernas jobb. Genom dialog med olika delar av verksamheten får du som planerare överblick och förståelse för hur våra enheter ska prioriteras och planeras. Du har tätt samarbete med bland annat produktionsledare, huvudplanering, inköp och ingenjörer för att hålla våra gemensamma leveranser. I teamet driver vi löpande förbättringsarbete.

Din profil

Vi söker dig som gillar en operativ planeringsroll där du får nyttja dina styrkor att strukturera och hantera data samt prioritera och planera. Du trivs i en affärsorienterad miljö och strävar aktivt mot hög servicenivå och kundtillfredsställelse. Detta når du främst genom interaktion och samarbete  inom din närmaste arbetsgrupp och med andra organisationsenheter inom Saab. För att passa i rollen tror vi att du trivs med ett stort kontaktnät och att arbetsdagen varierar beroende på vad som kommer in. Du är självgående och lösningsorienterad och du anpassar dig och bidrar till förändring som gynnar målet. Som en del av ett litet team värderar du högt att aktivt bidra till ett gott arbetsklimat genom en positiv anda som skapar engagemang mot satta mål.

 

Vi tror att du genom tidigare arbetslivserfarenhet inom planering/logistik har fått god uppfattning om flöden och processer samt att du har vana av affärssystem som IFS, SAP eller liknande. Då du i rollen som planerare förväntas arbeta med internationella affärer och projekt är goda kunskaper i Excel samt att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift en nödvändighet. Vi ser gärna att du dessutom har körkort med B-behörighet då det underlättar vid tjänsteresor.

 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

 

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

 

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.