Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Platschef för produktionen på Dynamics i Tannefors, Linköping

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 September 2021
Apply for this job!

Dynamics har sedan några år påbörjat en tillväxtresa, där flera utvecklingstunga program nu förbereds för att starta sin produktionsfas. Rollen som platschef är central för att starta och genomföra serieproduktionsfasen. Nu söker vi dig som vill anta den utmaningen!

Din framtida utmaning

Du kommer leda och ansvara för en grupp montörer och testare på ca 20 personer som är organiserade under produktion som hanterar nytillverkning, reparationer och testning av delsystem till robotar, missiler samt undervattensprodukter inom Dynamics.

Vi finns idag i flera verkstäder på området och vi söker en person som har bra förmåga till överblick och som kan hantera frågor och se synergier mellan verkstäderna. Du har en central roll för produktionens verksamhet i Tannefors och har många kontaktytor inom företaget.

Du kommer sitta i produktions ledningsgrupp, där du förväntas ta beslut och ha ett engagemang som driver arbetet inom hela gruppen framåt.

Tjänsteort kommer vara i Tannefors, Linköping, men enstaka resor till Karlskoga och vårt huvudkontor kan förekomma.

Den du är idag

Vi söker dig som har en mogen ledarstil med en trygg inre kompass. Du utmanas av att ha många kontaktytor, både i samarbete med kollegor och med medarbetare i din grupp.

Kvalifikationskrav:

  • Erfarenhet av en ledande roll som projektledare, linjechef eller funktionsledarroll
  • Akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
  • B-körkort.
     

Produktionen har en stor produktmix vilket ställer krav på att man är flexibel i sitt tankesätt och inte är rädd för att prova på nya angreppssätt för att lösa uppkomna situationer. Att ha ansvar för fler typer av verksamheter inom området ställer krav på förmåga att se helheten.

Gruppen du kommer leda är kompetent och självständig. De behöver en god lyssnare, men också någon som kan stå upp för gruppen och fatta beslut om vägen framåt. För att du ska trivas hos oss ser vi att du har förmåga att ge energi och skapa engagemang i gruppen, där samarbete och kommunikation är viktiga ledord.

Personligt driv och vilja att leda i förändring ser vi som viktiga egenskaper. Sinne för ordning och strukturerat arbetssätt värdesätts. Du kommer behöva jobba operativt samtidigt som du måste tänka strategiskt framåt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Vi ser att intresset för våra produkter fortsätter att vara stort på marknaden och vi kommer behöva fortsätta utvecklas inom en mängd områden för att vara konkurrenskraftiga. Områden såsom digitalisering, lean och att säkra strategiska kompetenser kommer vara viktiga framåt. Till stöd för vår verksamhet finns resurser inom området produktionsteknik, verkstadsplanering och logistik samt kvalitet.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Läs mer om affärsområde Dynamics här.

Sista ansökningsdag är 2021-09-26


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.