Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Plåtslagare inom Flygverksamhet till Saab i Nyköping

Location
Nyköping, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Din roll

Vi arbetar i huvudsak med flygplanstyperna DeHavilland DHC-8 Q300, Learjet-35A, Airtractor AT-802 Fireboss samt Mitsubishi MU-2B. I din roll som plåtslagare/flygmekaniker kommer du arbeta med reparationer, modifieringar, detaljtillverkning, samt underhåll på flygplan inom ramen för våra verksamhetstillstånd. Arbetet är mycket varierande och omfattar allt från lättare underhåll till stora omfattande modifieringar. Vid arbete med detaljtillverkning (kantpress, svarv och fräs) inom vårt POA-tillstånd kommer du verka i nära samarbete med ingenjörer och tekniker för att hitta lösningar på olika typer av modifieringar/installationer.

Tjänsteresor kan förekomma då arbete ibland sker på annan ort i Sverige såväl som utomlands.

Hos oss finns det goda möjligheter för personlig utveckling inom struktur och plåt då arbetet bl.a. innefattar avancerade modifieringar och reparationer av flygplan och komponenter.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom plåt, industri eller liknande område. Som person har du förmågan att ta eget ansvar och initiativ för att säkerställa leverans mot kund.

Vi tror också att du är flexibel och har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetet kräver att du är noggrann som person och har en utvecklad kvalitets- och säkerhetsmedvetenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är meriterande med en bakgrund som flygmekaniker med inriktning struktur och plåt. Meriterande är om du också har erfarenhet av att ha arbetat i en Part 145 flygverkstad tidigare. B-körkort och goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Support Solutions är en avdelning inom affärsenheten Aviation Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden gentemot våra kunder inom flyg och helikopterbranschen runt om i Sverige och internationellt. I Nyköping finns vår sektion Fixed Wing & Rotor Wing som arbetar med underhåll och modifieringar av civila och militära flygplan och helikoptrar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är 2022-01-31. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen engelska eller svenska.

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.